Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kampüsü içerisinde TGB (Teknoloji Gelişim Bölgesi ) kurulması için üniversitemizin uzun uğraşlar vererek hazırlamış olduğu başvuru dosyası ülkemiz genelinde diğer üniversitelere örnek teşkil ediyor. Yozgat Yenilikçilik Merkezini müstakil Teknopark’a dönüşmesi için 2011 yılından itibaren yoğun ve titiz bir çalışma ile hazırlanan “Bozok Teknopark” başvuru dosyası Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yeni kurulacak Teknopark müracaatları için “örnek dosya” olarak seçildi.
Bilgi ve deneyimin ürüne dönüştürmesi açısından cazip olan Bozok Teknopark diğer üniversiteler tarafından da ilgiyle takip ediliyor. Bu kapsamda Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden görevlendirilen heyet Bozok Teknopark’ı ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceledi. 
Yozgat işletmecilerinin çalışmalarını üniversitemiz araştırma odakları ile eşgüdümlü bir şekilde yürütebilmeleri açısından önemli kazanımlar sağlayan Bozok Teknopark’ın başvuru ve kuruluş süreci hakkında detaylı bilgiler alan heyet, Bozok Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin üniversite-kent ve sanayi işbirliği anlamında önemli bir itici güç olduğu noktasında görüş birliğine vardı.
Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden görevlendirilen heyet daha sonra Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar’ı makamında ziyaret etti. 
Uçar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek üniversite bünyesinde kurulan Teknoloji Gelişim Bölgesi’nin gerek Bozok Üniversitesi, gerek Yozgat gerekse de bölge için çok önemli bir fırsat olduğunu ve iyi değerlendirilmesinin ciddi yararlar sağlayacağını sözlerine ekledi. Rektörümüz Bilim yuvaları olan üniversitelerde üretilen bilginin toplumsal faydaya dönüştürülmesi anlamında Bozok Teknopark’ın 7’den 70’e bütün girişimcilere fırsat sunduğunu dile getirerek “bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen başta Doç. Dr. Mustafa Erol olmak üzere Bozok Teknopark A.Ş. Genel Müdürümüz Yrd. Doç. Orhan Hazer’e, başından bu yana emeği geçen herkese,  Yenilikçilik Merkezi ve Patent Destek Birimi çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim