Üniversitelerin araştırma, öğrenme, öğretme, bilgi üretme sorumluluklarını yerine getirebilmesi ve sahip olduğu evrensel ışığı ile tüm dünyayı aydınlatabilmesi ancak özgür ve paylaşımcı bir idari yapıya sahip olmasına bağlı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Şahingöz, “Daha şeffaf ve katılımcı bir yönetim sergilemek, Yozgat’ın ve Yozgatlıların iştiraki ile üniversitenin gelişimini hızlandırmak, Bozok Üniversitesi’ni hem öğrencilerin, hem idari ve hem de akademik camianın cazibe merkezi yapmak ve üniversitenin sorunlarını yerinde tespit ettikten sonra bu sorunların çözümü için bütün paydaşlarla aktif bir ilişki içinde olmanın gerekliliğine inandığım için rektör adayı oldum. Tarafsızlık, dürüstlük, şeffaflık, adalet, liyakat ve katılımcılık yönetim anlayışı temel ilkemiz olacaktır” dedi.
Üniversitemizin dünyanın saygın üniversiteleri arasında yer almasını sağlayacaklarını ve bu konuda projelerinin bulunduğunu vurgulayan Prof. Dr. Şahingöz, “ Bununla ilgili olarak üniversitemiz ile dünyanın sayılı üniversiteleri ile protokoller yapılarak öğrenci ve akademisyen değişimini hızlandıracağız. Üniversitenin uluslararasılaşma hedefine uygun olarak, dünya ölçeğinde bilimsel ve kültürel ilişkiler geliştireceğiz. Mevcut Üniversite vakfının yönetimi üniversitemizde olmadığından yeteri ölçüde bu vakıftan istifade edilememektedir. Bu nedenle yeni bir “Üniversite Vakfı” kurarak bir an önce bu sorunu çözeceğiz. Uluslararası ve ulusal nitelikli bilimsel çalışmalarda başarılı olan öğretim üyelerini kurulacak yeni vakıf sayesinde finansal olarak destekleyeceğiz. Bozok Üniversitesi personelinin çocuklarına yönelik kampus alanı içerisinde okul öncesi, ilk ve orta okul açma konusunda girişimlerde bulunacağız. Bu konu öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Bölgesel ve ekonomik gelişmişlik açısından Yozgat’tan daha iyi olan illerdeki üniversitelerin geliştirme ödenekleri (Erzincan-230 puan, Erzurum-200 puan, Batman-280 puan) Bozok Üniversitesi’nden (90 puan) çok daha yüksektir. Bu adaletsizliğin ortadan kaldırılması amacıyla tüm paydaşlarla ve ilgili birimlerle görüşüp bu durumun düzeltilmesi için azami gayret sarf edeceğiz” diye konuştu.
Üniversitenin akademik ve idari personel açısından bir cazibe merkezi haline getirmenin en önemli engel lojman eksikliği olduğuna değinen Şahingöz, “ Bu anlamda Bozok Üniversitesi’nden sonra kuruldukları halde şu an lojman imkanı olan üniversiteler var. Bu üniversitelerle iletişime geçilmiş olup onların bu konudaki bilgi ve tecrübelerinden yararlanacağız. Göreve geldiğimiz takdirde acil eylem planlarımızın başında lojmanların yapımı yer almaktadır. Lojmanlar yapılırken TOKİ ve Kalkınma Bakanlığı ile işbirliği yapılarak ihtiyaca göre 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daireler şeklinde planlama yapılacaktır. İnşa edilecek lojmanların bulunacağı kampüs alanı içerisinde sosyal donatılar, okul, alışveriş merkezi, spor kompleksi, kapalı olimpik yüzme havuzu, oyun parkları, hobi bahçeleri hepsi bulunacaktır. Bu çalışmanın akademik ve idari personelin tümünü kapsaması hedeflenmektedir. Şu ana kadar kampüs içinde yer alan binaların çevre düzenlemesi tamamlanamamıştır. Yapılacak tek ve büyük bir ihaleyle bütün kampüsün çevre düzeni bir seferde ve tek elden yapılacaktır. Kampüsün ortasından geçen şehirler arası yolun kampüs dışına alınması sağlanacaktır. Ayrıca yapımı devam eden Tıp Fakültesi ve Morfoloji binası bittiğinde günlük birçok hasta ve hasta yakınının geleceği düşünülerek hastane için kampüs yolundan bağımsız bir yolun yapılması, bu sayede kampüs içi trafiğin rahatlamasını sağlayacağız. Üniversitemizin kurulduğu günden beri henüz tam anlamıyla çözümlenememiş su ve suyla ilgili alt yapı sorunları, Hızlı Tren inşaatı sırasında bölgede bulunan yeraltı suyunun kampüsümüze aktarılmasıyla çözeceğiz. Bütün bu projelerin ön hazırlıkları yapılmış ve izlenecek yol haritası tespit edilmiştir.
Üniversitemiz için yeni bir değişim dönemi anlamına gelen rektörlük seçim sürecinin, üniversitemiz mensuplarının hedeflerine ulaşabilmeleri, geleceğe umutla bakabilmeleri ve çalışmalarını huzurlu bir ortamda sürdürebilmeleri için önemli fırsat olacağına inanıyorum. Üniversitemize hizmet yarışı olarak değerlendirdiğimiz bu sürecin centilmenlik anlayışıyla ve etik değerler gözetilerek geçmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı
Editör: TE Bilişim