Yozgat'ta kurulması planlanan Organize Sanayi Bölgesi için tahsis edilen alan içerisindeki 66.487 hektar alanın mera vasfının kaldırılmasını kararlaştıran İl Genel Meclisi, Yerköy ilçesinde özel sektör tarafından kurulması planlanan yatırımlar alanlarını uygun bulup, yatırımlara onay verdi.

Yozgat İl Genel Meclisi Halil Şahbaz başkanlığında toplanarak, yeni Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulacağı alandaki meranın vasfının kaldırılması, Yerköy ilçesinde özel sektör tarafından kurulacak yatırım alanlarının uygunluğuna yönelik hazırlanan komisyon raporlarını değerlendirdi.

Yozgat İl Genel Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Ali Ünlü, yeni bir Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulması, özel sektörün istihdama yönelik yatırımlar yapabilmesi için engellerin kaldırılıp, gerekli desteğin verilmesi gerektiğini söyledi.

Ünlü, daha sonra komisyon üyelerinin yerinde yaptığı inceleme sonrasında hazırladığı raporu okuyarak, üyeleri bilgilendirdi. Yozgat'ın Çalatlı köyü bölgesinde 150 hektar alanda 'Bozok Organize Sanayi Bölgesi' kurulması konusunda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın onay verdiği hatırlatıldı.

Bölgedeki 90.571 hektar mera alanından 66.482 hektar alanın da OSB sahası içerisinde yer aldığı, bu alanın mera vasfının kaldırılarak Hazine adına tescil edilmesinde sakınca bulunmadığı vurgulandı. Meclis üyeleri komisyon raporunun lehinde oy kullanarak, 66.482 hektar alanın mera vasfının kaldırılmasını uygun buldu.
Yozgat'ın Yerköy ilçesi Saray Köyü bölgesinde 15 bin 500 metrekarelik alanda 'Hayvansal Orijinli Gübre İşletmesi, Paketleme ve Depolama' tesisi ile 101 bin metrekarelik alanda 'Güneş Enerjisi Sistemleri' tesislerinin kurulmasının sakıncalı olmadığına karar verdi.

Editör: TE Bilişim