Doğmadan 2 ay önce babasını kaybeden, daha sonra da annesinin başka biriyle evlenmesi sonucu yalnız kalan ve anneannesi tarafından büyütülen Şule Göçmen, bu yıl girdiği Lisans Yerleştirme Sınavı’ndan (LYS) aldığı 534 puanla Türkiye 26’ncısı olarak Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne yerleşti.

Hiçbir özel kurs veya destek almadan Türkiye’nin en prestijli hukuk fakültelerinden birini kazanan Göçmen’in haberini 16 Ağustos 2016 tarihli nüshamızda  “Yetim Şule’nin okuma azmi” başlığı ile okurlarımızla paylaşmıştık.

Gazetemizdeki haber üzerine Genel Yayın Yönetmenimiz Yasin Nazım Kayhan ile irtibata geçen, Yozgat Barosu eski Başkanlarından Avukat Seyit Mehmet Ekinci’nin İstanbul Örgün Hukuk Bürosu’nda avukatlık yapan oğlu Avukat Fatih Ekrem Ekinci, Şule Göçmen’e destek olmak istediğini söyledi.
Bunun üzerine Şule ile irtibata geçen Kayhan, Avukat Fatih Ekrem Ekinci ve Şule Göçmen’i görüştürdü. Bir süre önce kayıt için İstanbul’a giden ve kazandığı Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne kaydını yaptıran Göçmen, burada Örgün Hukuk Bürosu avukatları Fatih Ekrem Ekinci ve Vural Kızrak ile bir araya geldi.

Hemşehrisinin bu başarısını duyan ve tebrik etmek isteyen, İstanbul Anadolu 4. Ticaret Mahkemesi Üyesi, hemşehrimiz Abdullah Mesut Durman da Ekinci’nin hukuk bürosunda Şule Göçmen ile bir araya geldi. Durman, Türkiye 26’ncısı olarak Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanan genç hemşehrisinin bu başarısından dolayı gurur duyduğunu ifade etti.

Av. Fatih Ekrem Ekinci, hemşehrisi, genç meslektaş adayı Şule Göçmen’e, Örgün Hukuk Bürosu olarak öğretim hayatı boyunca ihtiyaç duyduğu her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Ekinci: “İstanbul gibi bir metropolde yaşamanın zorluklarını biliyorum. Sorgun ilçemizden kalkıp İstanbul’a okumaya gelen genç bir hemşehrimin bu başarısına duyarsız kalamazdım. İleri Gazetesi’nin haberini okuduğum anda, İleri’nin Genel Yayın Yönetmeni Yasin Nazım Kayhan ile irtibat kurdum ve Şule’ye destek olmak için görüşmek istediğimi söyledim. Şule ile telefonda görüştük. Çok memnun oldu, hatta duygulandı. İstanbul’da bulunan Yozgatlı hukukçularla sürekli irtibat halindeyiz. 
Şule’nin öğretim hayatı boyunca sadece maddi destekte bulunmayacağız, buradaki hemşehrileri ile tanıştırıp meslekte tecrübe kazanmasına yardımcı olacağız” dedi.

Ekinci’nin bu desteğinden memnuniyetini ifade eden Şule Göçmen ise şunları söyledi: “Fatih ağabey beni aradığında hem çok mutlu oldum, hem de duygulandım. Zaten İstanbul gibi büyük bir şehirde okuyacak olmanın heyecanını yaşıyordum. Yozgat’ın Sorgun ilçesinden gelip İstanbul’a bir anda ayak uyduramazdım. Onların desteği ile bu büyük şehre daha çabuk adapte olacağım. Bu anlamda hemşehrim Avukat Fatih Ekrem Ekinci ve Avukat Vural Kızrak’a çok teşekkür ediyorum.”
Editör: TE Bilişim