Bozok Üniversitesi tarafından düzenlenen ''Spor Şenliği'' etkinlikleri başladı.

     30 Nisan'a kadar devam edecek şenlik kapsamında üniversiteye bağlı fakülte ve yüksek okullarda eğitim gören öğrencilerin oluşturduğu futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi, satranç ve yüzme sporu branşlarında müsabakalar yapılacak.

     Şenlikler, Erdoğan Akdağ Kampüsündeki spor tesislerinde futbol karşılaşmaları ile başladı.

     İki grup halinde oynanacak olan futbol müsabakalarının A grubunda; Yozgat Meslek Yüksek Okulu, Fen Edebiyat Fakültesi, Sağlık Yüksek Okulu, Yerköy Adalet Meslek Yüksek Okulu, B grubunda; Akdağmadeni Meslek Yüksek Okulu, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Ziraat Fakültesi takımları mücadele verecek.

     Futbol müsabakaları 27 Nisan'da oynanacak final maçı ile tamamlanacak.

REKTÖRÜN MESAJI

                Spor Şenliği etkinliğinin başlaması nedeniyle yazılı açıklama yapan Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, üniversitenin kuruluşundan itibaren belirlenen modern tekniklerle donanımlı gençler yetiştirme hedefini her geçen gün daha da güçlü adımlarla gerçekleştirmekte olduklarını belirterek, ''Ulusal ve uluslararası platformda öğrencilerimizin ihtiyacı olan teknik ve sosyal altyapı kararlı ve planlı çalışmalar ile gençlerimizin kullanımına sunulmaktadır'' dedi.

     Günümüz dünyasında toplumlar arası etkileşimin artması, kurumsal yapıların bir birine karşı uyumlu, sistemli ve planlı hareket etmesi gerçeğini ortaya çıkardığına dikkat çeken Varinli, açıklamasını şöyle sürdürdü:

     ''Üniversitemiz kuruluşundan günümüze değin bir çok alanda olduğu gibi sportif faaliyetlerde de gençlerimize doğrudan destek olmaktadır.

                Sağlıklı yaşamın vazgeçilmez unsuru olan spor, gençlerimizin rahat bir gelecek sahibi olmaları açısından büyük önem arz etmektedir. Bunun yanı sıra spor, insan kişiliğinin gelişimine katkı sağlamaktadır. Teknik bilgi ve becerilere sahip, yapıcı ve yaratıcı düşünebilen gençlerimizin sportif faaliyetlerde de etkili olması için üniversitemiz geçmişte ve bugün olduğu gibi gelecekte de destek olmaya devam edecektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün; 'Cumhuriyet, fikren, ilmen ve bedenen kuvvetli ve yüksek seviyeli muhafızlar ister' sözü gayretlerimizin çıkış noktasını oluşturmaktadır.''

Editör: TE Bilişim