Yozgat’ta yaklaşık 80 bin öğrenci 2015-2016 eğitim-öğretim yılının ilk yarısını tamamlayarak, yarı yıl tatiline başladı. Okullarda düzenlenen karne törenine il protokolü de katılarak, özellikle miniklerin karne heyecanına ortak oldu.
Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, ilimizde 2015-2016 eğitim-öğretim yılının sorunsuz tamamlandığını ve öğrencilerin dün itibariyle karnelerini alarak, tatile başladıklarını söyledi.

Saim Kuş, yarı yıl tatilinde öğrencilere ödev verilmeyeceğini bir kez daha hatırlatarak, öğrencilerin yarı yıl tatilini verimli geçirmeleri uyarısında da bulundu.

Saim Kuş, öğrencileri yoracak, ödevlerden kaçındıklarını ancak öğrencilerinde tatilde öncelikle dinlenip,  kendilerini ikinci döneme hazırlamalarını ve daha sonrada kitap okuyarak verimli bir tatil geçirmeleri önerisinde bulundu.

Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, karnesinde zayıfı olan öğrenci velilerine de çağrıda bulunarak, yarıyıl karnelerinin öğrenciler için bir durum değerlendirmesi ve kendi kendini muhasebe etmesi özelliği taşıdığını da belirtti.

Saim Kuş,  velilerin çocuklarına kızıp, onları yargılamak yerine, karnede görülen eksikliklerin üzerine yoğunlaşılarak, ikinci dönemde bunları telafi edip, başarı grafiğini yukarıya çıkarma düşüncesinin hakim olmasını istedi.
OKULLARA DAĞILDILAR

Yozgat’ta yarı yıl tatili öncesi okullarda yapılan karne törenlerinde geçen yıllara göre farklı bir uygulama da gerçekleştirildi.

Protokol mensuplarının her birisi bir okula dağılarak miniklerin karne törenindeki coşkusu ve heyecanına ortak oldu.

Vali Abdulkadir Yazıcı ve Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Çözüm Koleji’ndeki karne törenine katılırken, Belediye Başkanı Kazım Arslan Cumhuriyet Ortaokulu’nda, Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım Erdoğan Akdağ Ortaokulu’nda, Emniyet Müdürü Saim Akpınar, İmam Hatip Kız Ortaokulu’nda düzenlenen karne törenlerine katılarak, öğrencilere karnelerini takdim etti.

Editör: TE Bilişim