Mehmet Akif Ersoy İlk Okulu Rehberlik birimi tarafından başlatılan 7-19 yaş Aile Rehberliği programına 26 veli katılarak sekiz hafta boyunca eğitim aldı. Haftada bir gün ve üç saat süren eğitim programını başarıyla tamamlayan velilere İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen törenle Nohutlu Tepesi Bilal Şahin Sosyal Tesisleri’nde sertifikaları verildi.
Sertifika törenine Vali Yardımcısı Kemal Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Musa Sakin, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürü Yusuf Paşaoğlu ve veliler katıldı. Sertifika töreninde 7-19 yaş aile eğitiminin önemini anlatan Psikolojik Danışman ve Rehberlik Öğretmeni Merve Bölükbaşı “Ailelerin çocuklarını daha iyi tanıyabilmelerine yardımcı olmak, iletişim becerilerini güçlendirmek, birlikte büyüyebilmenin önemini fark ettirebilmek, hatalı anne baba tutumlarını fark etmelerine ve doğru tutum ve davranışta bulunabilmelerine destek olmak ve risk faktörlerini ortadan kaldırmak amacıyla bakanlığımız tarafından böyle bir eğitim programı çalışması yürütüldü bizde bunun Yozgat’taki uygulamasını gerçekleştirdik” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş ise ülkemizde artık eğitimimizin çağdaş ve modern bir şekilde yürütüldüğünü belirterek “Artık eskisi gibi eti senin, kemiği benim anlayışı sona ermiştir” dedi. Saim Kuş eğitimin kalitesini artırmak ve toplumumuza yararlı bireyler yetiştirmenin sadece öğrenci ve öğretmen ilişkisiyle mümkün olmayacağını ifade ederek “Bunun bu türden etkinlikler ve programlar düzenlemekteyiz çocuklarımızın başarıları için velilerimizi de eğitim sistemimizin bir parçası olarak görerek onlarla adapteli ve koordineli çalışmalar gerçekleştiriyoruz, bakanlığımız dışında diğer ilgili bakanlıklardan ve devletin ilgili kurumlarından yaptığımız çalışmalar için destek alabiliyoruz ben bu eğitime katılan başarılı velilerimize teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Eğitimi başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazananlara sertifika takdiminde bulunan Vali Yardımcısı Kemal Şahin ise en zor şeyin insan yetiştirmek olduğunu ifade ederek “İnsana verilen eğitim sonucu bir vahşi yaratıkta yetiştirebilirsiniz, topluma çok faydalı bireylerde yetiştirebilirsiniz. Bizim verdiğimiz eğitimin amacı da zaten iyi insan yetiştirmektir ben bu noktada bu eğitimi veren okul idarecilerine ve bu medeni cesareti gösteren katılımcı hanımlarımıza da teşekkür ediyorum hayırlı olsun diyorum” şeklinde konuştu. Sertifika töreninin ardından kursiyer hanımlar Yozgat’ın meşhur yemeği desti kebabı kırarak hep birlikte yemek yediler.

Editör: TE Bilişim