Akdağmadeni ilçesinde düzenlenen, Yozgat ve ilçeleri Anadolu İmam-Hatip Liseleri arası “Genç  Sada Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma” yarışmasında Sarıkaya Anadolu İmam-Hatip Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Ali Doğan il birincisi oldu. Tertil, tecvid, ahenk,makam, ses, telaffuz ve mahreçlerde başarılı bir performans sergileyen Ali Doğan, elde ettiği birincilikle kendisine güvenen ailesi ve öğretmenlerini mahcup etmedi. 
5 Mart 2016 günü yine Akdağmadeni ilçesinde yapılan “Genç Bilaller ezan okuma” yarışmasında yine Sarıkaya Anadolu İmam-Hatip Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Bahadır Kulabaş İl birincisi olmayı başarmıştı.
Okul Müdürü Mesut Erbir, yaptığı açıklamada, “2014-2015 Eğitim-öğretim yılı başından itibaren yeni bir vizyon ve yeni bir ekiple işe girişen Sarıkaya Anadolu İmam-Hatip Lisesi, eski parlak ve başarılı günlerine dönmenin gururunu yaşıyor. Türkiye genelinde meşhur şair, yazar ve akademisyenleri öğrencilerimizle buluşturup, eğitici ve kültürel faaliyet düzenleme konusunda ilçemizde adeta yeni bir çığır açan, son olarak 12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla hazırladığımız muhteşem program hala hafızalardan silinmediğini düşünüyorum.  Sarıkaya’mızın bu güzide eğitim kurumu çok güzel bir gelecek vaat ediyor. İnşallah biz okul olarak İlçemiz eğitim seviyesine katkı sağlama hususunda elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bize bu gururu yaşatan öğrencilerimizi tebrik ediyor, onları bu yarışmaya hazırlayan tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz hafta içerisinde YGS sınav sonuçlarının açıklanmasıyla öğrencilerimiz beklenenin üzerinde bir başarıya imza atarak yüzde 50’nin üzerinde öğrencimiz LYS sınavlarına katılmaya hak kazanmış olup bu oran son yılların en yüksek oranlarından biridir” dedi.
Her iki yarışmada da birinci olma başarısını göstererek hem okullarının hem de ilçemizin gururu olan öğrencilerimiz Ali Doğan ve Bahadır Kulabaş, aynı başarıyı bölge finallerinde göstererek Türkiye finallerine katılmayı amaçladıklarını söylediler. İmam-Hatipli olmaktan guru duyduklarını tüm öğrencileri İmam-Hatipli olmaya davet ettiklerini ifade etti.
Genç Bilaller Ezan Okuma” yarışması bölge finali 16 Nisan 2016 Cumartesi günü 9 İl birincisinin katılımıyla Trabzon’da yapılacak. “Genç Sadâ” Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması bölge finali ise 24 Nisan 2016 Pazar günü Yozgat’ta yapılacak.

Editör: TE Bilişim