Özel Ergin İlköğretim Okulu tarafından bu yıl 8 si düzenlenen Sayısal Bilimler Olimpiyat (SABİO) sınavında dereceye giren öğrenci ve öğretmenlere ödülleri verildi. Yarışmada dereceye girenler altın ve termal tesis tatiliyle ödüllendirildi.

                İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda düzenlenen ödül törenine Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Emniyet Müdürü Bekir Akarsu, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Başar, Sorgun Milli Eğitim Müdürü Abdullah Gökhan, İlahiyatçı ve Eğitimci Yazar Mahir Şahin,  daire müdürleri, öğrenci velileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

                Törenin açılış konuşmasını yapan Özel Ergin İlköğretim Okul Müdürü Ali Acar, Yozgat'ta bir marka olmuş SABİO'nun bu yıl 8 sini düzenlediklerini belirterek,"2-3 Nisan 2010 tarihlerinde okulumuzda 4 seans halinde uygulamış bulunmaktayız. İl geneli ilköğretim okullarımızın 4-5-6 ve 7. Sınıflarımızdan her şubeden 3 öğrencinin katılabildiği yarışmaya, toplam bin 400 öğrenci katılmıştır. Sınav iki bölüm halinde matematik ve fen bilimlerinden toplam 40 soru sorulmuş ve 100 dakika içerisinde cevaplanmaları istenmiştir. Sınav sonucunda değerlendirmeler optik okuyucu ile yapılmış ve sonuçlar okulun web sitesinde yayınlanmıştır." dedi.

                Olimpiyatlardaki amaçlarının matematik ve fen bilimlerine olan ilgiyi artırmak olduğunu belirten Acar, SABİO'nun Yozgat eğitimine önemli katkı sağladığının altını çizdi. Acar,” Okul olarak gerek eğitimde gerekse sosyal etkinliklerde Yozgat’a büyük katkılar sağladığımıza inanıyoruz. Öğrencilerimize yönelik düzenlediğimiz faaliyetlerle onların eğitimde daha fazla başarılı olmalarına yardımcı olduk. Amacımız ilimizin eğitimine bu yönde katkı sağlamaktır.

                Bu vesile ile dereceye giren öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi kutluyorum.”dedi.

                Belediye Başkanı Yusuf Başer’de Özel Ergin İlköğretim Okulunun Yozgat eğitimine katkısının çok büyük olduğunu söyledi. Başkan Başer,”Yozgat'ta tamamen objektif böyle bir yarışma düzenleyerek eğitime büyük destek veren ve öğrencilerin bilgilerini ölçmelerine yardımcı olan Özel Ergin İlköğretim Okulu yetkililerine teşekkür ediyorum.

                Özel Ergin İlköğretim Okulu ilimizin eğitim başarı seviyenin yükselmesine katkısını takdir ediyoruz. Diğer yandan düzenledikleri etkinliklerle eğitim adına yine ilkleri yapmaktalar. Bu vesile ile eğitime bu derece katkı sağlayan bu öğretmenlerimizin ellerinden öperim.

                Yarışma da birincileri altın madalya ve 2 gün 3 kişilik Nevşehir Kozaklıda Termal'de tam pansiyon tatil, ikincilere gümüş madalya ve altın, üçüncülere ise bronz madalya ve altın hediye edildi. İlk 40'a giren öğrencilere de alışveriş çeki takdim edildi.

Editör: TE Bilişim