Proje kapsamında kamu kurum ve kuruluşları ziyaret edilerek çeşitli aktivitelerle madde bağımlılığı konusunda toplumda farkındalık yaratılması amaçlanıyor.

Sorgun’da uygulanan proje kapsamında Proje Koordinatörleri Halil Uğuz, Mikail Armut, Proje Eğitmeni Engin Çavuş ve projeye üye ülkeler olan İtalya, Romanya, Slovakya, Bulgaristan ve İspanyadan gelen gençler Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey’i makamında ziyaret ederek proje hakkında bilgiler verdi. Proje Koordinatörü Halil Uğuz, projenin çalışmalarını ve amaçlarını şöyle açıkladı;

“Bağımlılık; bir nesneye, kişiye, ya da bir varlığa duyulan önlenemez istek veya bir başka iradenin güdümü altına girme durumu olarak tanımlanmaktadır. Son yıllarda madde bağımlılığı Ülkemiz ve tüm dünya ülkeleri için oldukça önemli bir toplumsal sorun haline gelmiştir. Arkadaşlar arasında ‘bir kereden bir şey olmaz’ demesiyle başlayan bağımlılık süresi ne yazık ki zaman zaman ölümlerle sonuçlanmaktadır. Şüphesiz dünyanın en büyük sorunlarından biri olan madde bağımlılığı Yozgat’ında en büyük sorunları arasında yer almaktadır. Özellikle 2014 yılında madde kullanımı ilimiz ve ilçemizde ciddi oranda artmıştır. Projemizin en büyük amaçlarından biri; uyuşturucuya hiç başlamadan gençlerimizi bilinçlendirmek ve bu konuda gençler arasında toplumsal duyarlılığı arttırmak mücadelede etmektir” dedi.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey’de ziyaretlerinden dolayı Sorgun Bağımsız Gençler Grubuna teşekkür ederek, üniversite gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunması konusunda sürdürdüğü faaliyetler hakkında bilgi verdi. Ziyaret sonunda Rektör Karacabey yurtdışından gelen öğrencilere günün anısına Üniversitenin logosunun bulunduğunu çini tabak hediye ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: TE Bilişim