Avrupa Konseyi ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortak hazırlanan Demokrasi Kuşağı Projesi Yozgat’ta pilot okul seçilen Alacalıoğlu İlkokulu’nda da uygulanıyor. Demokrasi Kuşağı Projesi kapsamında okulda ilk olarak  ‘7 Renk, 7 Bölge’ isimli proje uygulamaya konuldu. 

Bu kapsamda Alacalıoğlu İlkokulu’nda öğrencilere ilk olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin tanıtımı yapıldı. Okulda gerçekleşen etkinlikte Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne ait yöresel yemekler, kıyafetler, mutfak kültürü, araç ve gereçler okulda öğrencilere sergilendi. Öğrenci velilerinin de katılım gösterdiği projede veli, okul ve öğrenci ilişkilerinin de geliştirilmesi ve ortak çalışmalar yürütülmesi amaçlanırken, bu kapsamda öğrenci velilerinden bazıları da okulda öğrencilere Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne ait yemekler pişirdi. 

Bazı öğrencilere ise yöreye özgü yerel kıyafetler de giydirilerek ayrıca öğrencilere derslerde bölge illerinin tanıtımını içeren video gösterimleri de yapıldı. Bir projeden yola çıkılarak onlarca projenin üretildiği çalışma hakkında bilgi aktaran Alacalıoğlu İlkokulu Müdürü Mehmet Fidan Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin ardından diğer bölgelerinde aynı şekilde öğrencilere tanıtılacağını ve ardından ise daha farklı branş ve dallarda yeni projeleri uygulayacaklarını söyledi. Okul Müdürü Mehmet Fidan “Bir amacımız da öğrenci, veli ve okul işbirliğini güçlendirerek, velilerimizin okulumuz ile bağlarını ve iletişimini güçlendirmektir. 

Proje sayesinde öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenlerimiz birbirleriyle daha fazla etkileşimde ve diyalogda bulunmakta, bu da olumlu bir şekilde öğrencilerimize yansımakta ve katkı sunmaktadır. İlerleyen aylarda yine daha farklı konularda yararlı projelerimiz olacak ve bunlar da inşallah uygulanacaktır” dedi. Müdür Mehmet Fidan ‘7 renk, 7bölge’ projesinin etkinlik koordinatörlüğünü okul öğretmenlerinden Ahmet Türksoy’un yürüttüğünü ve bunun yanı sıra diğer öğretmenlerinde projeye katkı sunduklarını da hatırlatarak projeye emek veren tüm öğretmenlere de teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim