Yozgat Mustafa Kemal Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Koordinatörlüğü’nde hazırlanan üç lisenin ortak olduğu ‘Elektrik-Elektronik Teknoloji Alanı Öğrencilerinin Avrupa Stajı’ projesi Ulusal Ajans tarafından kabul edildi. 
Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülmekte Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı 2015 yılı Teklif Çağrısı döneminde Erasmus + Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında sunulan proje tekliflerinin değerlendirme süreci tamamlandı. Bu kapsamda Mustafa Kemal Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde hazırlanan Kaynarca Seyfettin Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yerköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Akdağmadeni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ortaklığı ile sunulan ‘’Elektrik-Elektronik Teknolojileri Alanı Öğrencilerinin Avrupa Stajı’’ adlı proje Ulusal Ajans tarafından desteklenmeye değer bulundu. 
Ajansa sunulan bin 944 proje teklifinden bin 844 tanesi uygunluk kontrolü kriterlerini karşılayarak içerik değerlendirmesine alındı. Her biri en az iki bağımsız dış uzman tarafından değerlendirdi. 209 proje teklifi mevcut bütçe imkânları çerçevesinde desteklenmeye değer bulunurken, Yozgat tarafından hazırlanan proje, bin 944 proje arasından sıyrılarak başarılı projeler arasında yerini aldı.
Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği programı kapsamında hibe desteği kazanan projenin finansman sözleşmesinin imzalandığını, faaliyetlerine başlandığını belirten okul müdürü Efendi Yılmaz, hareketlilik sürecinde İsveç’e yurtiçi ortaklarımızın katılımlarıyla 2 hafta süre ile mesleki ziyaretler gerçekleştirileceklerini ve yurtiçi ortağı okulların katılımcıları ile birlikte toplam 30 öğrenci, 4 refakatçi öğretmenin İsveç’ e gideceklerini bildirdi.
Proje faaliyetleri ile ilgili açıklamalarda bulunan okul müdürü Mustafa Kemal Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Efendi Yılmaz, “Topraklama sistemleri elektriğe karşı güvenlik için kuracağımız sistemlerin en önemlisidir. Topraklamanın amacı, elektrikli alıcıları kullananların can güvenliğini sağlamak ve cihazların zarar görmesini önlemektir. Topraklama sistemleri sayesinde cihaz üzerindeki kaçak akımlar ve statik elektrik toprağa akacaktır. Eğer topraklama yoksa veya gerekli standartlara sahip değilse cihaza dokunulduğunda elektrik enerjisi doğrudan insan bedeni üzerinden toprağa akacaktır. Bu durum, sonucu ölüme kadar varabilecek ciddi yaralanmalara neden olabilmekte ve ülkemizde bu konuda yaşanan birçok örnek olay bulunmaktadır. Elektrik akımının zararlı etkilerinden kendimizi ve kullanacağımız cihazları korumak için topraklama sistemlerinin yönetmeliklere ve gerekli standartlara uygun bir şekilde nitelikli meslek elemanları tarafından kurulması gerekmektedir. Projemiz ülkemizde bu alanda açık iş gücü yoğunluğunun fazla olması, topraklama sistemleri alanında nitelikli meslek elemanlarının sayıca az oluşu ve tüm insanlığı ilgilendiren bu alanda nitelikli meslek elemanlarının yetiştirilmesi gerekliliğinden yola çıkılarak hazırlanmıştır” dedi.

Editör: TE Bilişim