Yozgat Polis Meslek Yüksek Okulu (YPMYO) öğrencilerine yönelik ‘Aile içi iletişim ve eş seçimi’ konulu konferans düzenlendi.

            Saat 11:15’te PMYO Konferans Salonu’nda Evlilik ve Aile Danışmanı Bülent Şen tarafından verilen eğitime PMYO Müdürü Yunus Çetin ve öğrenciler katıldı.

            Şen, gerek dünyamızda gerekse ülkemizde son dönemlerde yaşamakta olan değişim sürecinin teknolojik ve ekonomik şartlarla sınırlı olmayıp sosyal ve kültürel alanları da etkilemekte olduğunu, bu değişimden etkilenen kurumların başında da aile kurumunun geldiğini belirterek, Polisliğin çalışma koşullarının özelliği ve sorumluluklarının niteliği nedeniyle aile yaşamları oldukça etkilenen bir meslek grubu olduğunu söyledi.

            Polisin ailesi içinde mutlu olmasının hem kendisi hem de hizmet verdiği toplum için çok olumlu sonuçlar vereceğine işaret eden Şen, mutlu bir evliliğin ilk şartının da, bu zor görev şartlarında polisi destekleyebilecek eş adayını doğru olarak seçmesi ve daha sonra aile içi iletişimin doğru olarak kullanılması ile aile saadetinin devam ettirilebileceğini kaydetti.

            Konferans sonunda Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yunus Çetin teşekkür konuşmalarını yaptıktan sonra Evlilik ve Aile Danışmanı Bülent Şen’e hediyelerinin verilmesiyle konferans programı sona erdi.

Editör: TE Bilişim