Soruların sızdırıldığı iddiasıyla iptal edilen Temmuz ayındaki Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), saatlerin bir saat geri alınacağı 31 Ekim Pazar günü yapılacak. İptal edilen KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı’nda 100 ve üstünde doğru yanıt vererek yüksek puan alan adayların sınava girecekleri yerler il bazında değiştirildi. Bu adaylar, kendileri için belirlenen yeni yerlerde sınava alınacak. ÖSYM’nin uyarıları şöyle:
    - Adaylar sınava sadece kendilerine ÖSYM tarafından gönderilmiş olan sınav giriş ve kimlik belgesinin aslı, özel kimlik belgesi ve bir adet vesikalık fotoğraf ile girebilecekler. Kimlik belgesi olarak sadece nüfus cüzdanı ya da pasaport kabul edilecek.
    - Cep telefonu, kol ya da cep saati, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth ve benzeri cihazlar ile kulaklık, kolye, küpe, broş, yüzük, metal para gibi metal içerikli eşyalar ve her türlü elektronik/mekanik cihaz bulunmayacak.
    - Adaylar sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelecekler.
    - Sınav başladıktan sonra adaylar tuvalet ihtiyacı için sınav salonundan dışarıya çıkarılmayacak.
    - Adaylar yanlarında kalem, silgi, kalemtıraş, saat ve yiyecek-içecek getirmeyecek. ÖSYM, bunları öğrencilerin masasında hazır bulunduracak. Salon duvarında bir de saat olacak.
Editör: TE Bilişim