Yozgat’ın başarısı tasdikli kurumlarından Özel Ergin İlköğretim Okulu’nun bu yıl 8’incisini yaptığı Bilim, Kültür ve Sanat Şenliği, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle başladı.

            Cumhuriyet Meydanı'ndan düzenlen şenliğin açılışına Yozgat Vali Yardımcısı Nurullah Aktaş, Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, okul müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

            Şenliğin açılış konuşmasını yapan Özel Ergin İlköğretim Müdürü Ali Acar, çocukların işlenmeye hazır birer cevher olduğunu belirterek, "Eğer onu işlerseniz, onu usta ellere teslim ederseniz, ortaya paha biçilmez bir mücevher çıkar. Geleceğimizi emanet edeceğimiz, geleceğin Türkiye'sinde söz sahibi olacak çocuklarımıza gereken özeni göstermeli onları her yönüyle eksiksiz yetiştirmeliyiz" dedi.

            Açıldığı günden bu güne başarılıları ile Yozgat'ımızın haklı gururu olan Özel Ergin Koleji olarak, öğrencilerimizi bir yandan ilimi ve irfanla donatırken bir yandan da sosyal ve kültürel etkinlikleri ile kendine güveni tam olan, sosyal bireyler olarak yetişmeleri için gayret gösterdiklerini ifade eden Acar, “Bu çaba ve gayretlerimizin sergilemek amacıyla her yıl olduğu gibi bu yıl sonunda da bilim ve sanat şenliği düzenledik. Amacımız, ülkemizin aydınlık geleceği olan yavrularımıza bilmin ve sanatı sevdirmek, bu alanlarda yapılacak çalışmalara alt yapı hazırlamak, eğitimde kaliteyi artırmak, ezberleyen değil, yaparak, yaşayarak öğrenen, öğretilen değil öğrenmeyi isteyen öğrenciler yetiştirmektir. Ayrıca çağın bilişim teknolojisini en mükemmel şekilde kullanmalarına, bunun yanında sportif, sosyal ve kültürel etkinliklerle kendilerini geliştirmelerine imkân sağlamaktadır. Şenliğimizde, öğrencilerimizin öğretmenleri rehberliğinde hazırlandıkları fen ve teknoloji, bilişim teknolojileri, matematik, teknoloji tasarım, İngilizce, Türkçe ve sosyal bilgiler derslerinden projeleri, deneyleri ve ilginç gösterileri görme imkânınız olacaktır. Bu şenliğin hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve okul personelimize, teşriflerinizden dolayı siz değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

            Konuşmanın ardından Katılımcılarla birlikte açılış kurdelesi kesilerek stantlar gezilmeye başladı. Öğrenciler becerilerini sergileyerek sundukları akıl dolu icatları katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.

Editör: TE Bilişim