Özel Ergin İlköğretim Okulu tarafından okul öncesi öğrencilere yönelik bilgi ve boyama yarışması düzenlendi. 6 ve 5 yaş grubu öğrencilerine yönelik yarışma renkli görüntülere sahne oldu.

            Özel Ergin Koleji'nde düzenlenen yarışmaya, anaokulu öğrencileri ve velileri büyük ilgi gösterdi. 6 yaş grubunda 696 öğrenci bilgi yarışmasına katılırken 5 yaş grubunda ise 210 öğrenci boyama yarışmasına katıldı. Minikler sınıflarda ter dökerken aileleri de okul koridorlarında ve bahçesinde çocuklarının heyecanına ortak oldu.

            Minik öğrencilerin katıldığı yarışma tam bir şenlik havası içerisinde gerçekleşti. Yarışmanın ardından okul spor salonunda dans, sihirbaz, kukla, Hacivat-Karagöz gölge oyunu ve ateşbaz gösterilerinin yanı sıra şişme oyun parkları ile eğlence programı düzenlendi. Eğlenceli vakit geçiren çocuklara yap-boz, bloknot, boya kalemleri, pastel boyalar gibi hediyeler verildi. Yarışmaya katılan her öğrenciye Medeni Cesaret Belgesi verildi.

            Özel Ergin İlköğretim Okulu Müdürü Ali Acar, Özel Ergin İlköğretim Okulu olarak her yıl öğrencilere yönelik sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

            Acar; “Okul öncesi eğitim ilköğretimin temelidir. Bu yüzden biz de okul olarak okul öncesi eğitime velilerin dikkatini çekmek ve önemini vurgulamak için böyle bir yarışma düzenledik. Bilgi yarışmasını 40 soru üzerinden, öğretmenlerin soruları sinevizyonla soruları akıllı tahtaya yansıtarak yaptık.

            Öğrenciler önlerindeki kitapçıktan doğru cevabı işaretlediler. Boyama yarışmasında ise sınırlı boyama yaptık.  Her iki kategoride de ilk 3'e girenlere bisiklet ve ilk ona giren öğrencilere de hediye çeki vereceğiz. Ayrıca dereceye giren öğrencileri madalya ile ödüllendireceğiz. Okullarına ve öğretmenlerine plaket vereceğiz." dedi.

            Acar, 23 Mayıs Salı Stadyumda saat 11.00'de yapılacak ödül törenine herkesin davetli olduğunu belirtti.

Editör: TE Bilişim