Bozok Üniversitesi’nin akademik takvimi ile seçim takviminin uyuşmadığını aktaran öğrenciler sınavını bitiren binlerce öğrencinin dönem sonlandığı için memleketine gitmeyi tercih ettiğini ancak ikamet yerini Yozgat olarak bildirdikleri için sandığa gitmekten mahrum kaldıklarını sözlerine ekledi.

TAKVİM SONLANDI

Bozok Üniversitesi öğrencileri akademik takvimin sonuna geldiklerini ve sınavını bitiren birçok öğrencinin memleketine dönüş yaptığını ifade etti. 18 Mayıs’ta ikinci yarıyıl final sınavlarını da gerçekleştirdiklerini aktaran öğrencilerin büyük kısmı valizleriyle birlikte uzun bir tatile çıktı ve oy kullanma işlemini bir kenara bıraktı. 



Bozok Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi’nden bu yıl mezun olan Mustafa Mermer, “Final sınavlarımızı tamamladık ve son sınıf olduğumuz için mezun olduk. Okulumuzla herhangi bir ilişiğimiz kalmadı. Ancak benim dört yıldır ikametim Yozgat’ta olduğu için burada oy kullanmam gerekiyor ama ben öğrenci olduğum için burada durma imkanım yok. 7 Haziran’da memleketim Konya’da olacağım ve sandık başına gidemeyeceğim” dedi. Muhammed Kayır adlı öğrenci ise “Uzun bir yaz tatili dönemine girdik. Sınavlarını veren öğrenciler ki bunların sayısı bir hayli fazla onlar evlerine, ailelerinin yanlarına dönecek ve oy kullanamayacak. Bende onlardan birisiyim. Tek ders sınavı, üç ders sınavı var ancak bunlar daha ileri bir tarihte olduğu için biz öğrencilerin burada uzun süre kalma şansı yok” ifadelerini kullandı.



SAYI BİR HAYLİ FAZLA

Bozok’ta eğitim öğretim gören ancak 7 Haziran’da sandık başına gidemeyecek öğrenci sayısının bir hayli fazla olduğu da ifade edildi. Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde eğitim gören Emre Şahan, yaklaşık 13 bin öğrencisi bulunan Bozok Üniversitesi’nde en az 5 ila 6 bin öğrencinin evlerde ikamet ettiğini ve birçoğunun ikametinin Yozgat olduğunu aktardı. Emre Şahan, evde kalan öğrencilerin büyük bölümünün kendi memleketine dönüş yaptığını ve sandık başına gidemeyeceğini bildirdi. Şahan, “Biz dört öğrenci aynı evde ikamet ediyoruz. Dördümüzün ikameti de Yozgat. Ancak akademik takvim sonlandığı için burada kalıp masraf etmemek adına ailelerimizin yanına dönüş gerçekleştirdik. Şu anda dördümüzde sandık başına gidemiyoruz. Bizim gibi ayı durumda olan ve sayısı binleri bulan öğrenci mevcut. Okulun bitiren öğrenci elbette evine döner. Bu tür durumlar için pratik bir uygulama hayata geçebilirdi. Öğrencinin memleketinden gelip oy kullanıp yeniden gitmesi büyük külfettir bundan dolayı bence binlerce öğrenci bu seçimde Yozgat’ta sandık başına gidemeyecektir” yorumunda bulundu.


Editör: TE Bilişim