Bozok Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr. Yunus Özger’in katılım ile gerçekleştirilen bu haftaki sohbetin konusu “Osmanlı'da Devlet Anlayışı” oldu. 
Uzmanlık alanı olan Osmanlı Tarihi üzerine bilinenler ile yanlış bilinenleri ortaya koyduğu sohbette Özger, kuruluşundan yirminci yüzyılın başlarına kadar Osmanlı Devlet Teşkilatı, askeri, idari, ilmi kadroların nasıl yetiştirildiği ile ilgili bilgiler verdi. 
Özellikle Osmanlı İmparatorluğu’nun Hanedan yapısı, divan, devşirme sistemi ile yeniçerilik, harem gibi konularda eksik veya yanlış bilinenlerin masaya yatırıldığı konuşması sohbet havasında geçti. 

Alanında uzman bir tarihçinin eşliğinde Osmanlı Beyliği’nin nasıl İmparatorluk haline geldiğinin tarihi macerası içinde birçok örnek ve ize değinildi. 
Dernek Başkanı Aydoğan Bilir: “BEYDER’in haftalık Cuma Sohbetleri, alanında uzman kişilerle bu konulara ilgi duyan Yozgatlı hemşerilerimizi buluşturmaya devam edecek. Sohbetlere nezih bir kalabalığın büyüyerek katılması memnuniyet verici. Bizleri kırmayıp teşrif eden üniversite hocalarımızın, eğitimcilerimizin, şehrimizin ileri gelen insanlarının, öğrencilerimizin katılımları ile düşünce dünyamızda kapılar açmak, birlikte yolculuğa çıkmak gibi zindelik oluşturuyor. Herkese çok teşekkür ederim” diye konuştu. 
Derneğin divan odasında konuğumuz Yunus ÖZGER Beyefendi’nin de katılımıyla sohbete çay ikramıyla devam edildi.

Editör: TE Bilişim