Aktif Eğitim Sendikası Yozgat İl Temsilciliği tarafından Yerköy ilçesinde, ortak akıl toplantısı düzenlendi. 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Kayaaslan, sendika üyelerinin TEOG ve YGS başarısızlığı nedenleri ve çözüm önerilerinden bahsetti. 
Kayaaslan: “Şüphesiz TEOG ve YGS’de karşılaştığımız sonuçlar içimize sinmemiştir. Eğitim sistemimizin üzerinde yapılan her türlü oynama iyi niyetle yapılsa dahi olumsuz sonuçlar vermiştir. Bu sonuçlara baktığımızda sahaya sorulmadan, ya da uygulama sahası olan okulların, öğrencilerin ve öğretmenlerin problemleri halledilmeden yapılacak her türlü değişiklik hangi isim de olursa olsun başarı değil başarısızlık getirecektir” dedi. 
Sorunlu değil sorumlu sendikacılığın bir gereği olarak, sahanın uygulayıcısı konumundaki öğretmenlerle yaptıkları bu ortak akıl toplantılarıyla eğitim camiasına katkı sağlamaya amaçladıklarının altını çizen Kayaaslan, şunları söyledi: “Sendikamız her zaman yol gösterici olacaktır. Yol gösterirken de sadece konuşan değil bizatihi dediklerinin uygulayıcısı ve takipçisi de olacaktır. İşte yapmış olduğumuz bu toplantıların, tıkanmış eğitim sistemimize bir yol açacağı kanaatini taşıyoruz.”

Editör: TE Bilişim