Akdağmadeni İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Belediye Meydanı’nda düzenledikleri kitap okuma etkinliğinde 62 öğrenciden oluşan gurup tarafından yazılan “Oku” yazısı ilgi çekti. Okul Müdürü Ahmet Konakçı, kitap okuma alışkanlığı konusunda farkındalık oluşturmak istedikleri için bu etkinliği düzenlediklerini söyledi.
Kütüphanelere gereken önemin verilmediğini belirten Konakçı, "Günümüzün en yalnız, en buruk en sessiz mekanları kütüphanelerdir. Günümüzde teknolojinin egemen kıldığı dünyamızda kitaba olan ilgi gün geçtikçe azalmaktadır. Kitap okuma alışkanlığının devamlılığını sağlamak için 170 öğrencimizle 'Oku' etkinliği düzenledik" dedi.
Konakçı, Kütüphaneler haftası olması dolayısıyla bu hafta boyunca öğrencilerin kitaplardan daha çok yararlanmasını sağlamak için her öğrencinin bir arkadaşına kitap hediye etmesini amaçladıklarını sözlerine ekledi.
Belediye Meydanı'ndaki düzenlenen kitap okuma etkinliğine, Akdağmadeni Milli Eğitim Müdürü Erdal Karadağ, şube müdürleri, Akdağmadeni İmam Hatip Ortaokulu öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Editör: TE Bilişim