Yozgat’ta Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yozgat Belediyesi’nin işbirliği ile ‘Okullar Hayat Bulsun’ projesi devam ediyor. Yozgat Belediyesi ekipleri okulların bahçe düzenlemesi çerçevesinde asfaltlama yapıyor.
Erdoğan Akdağ İlköğretim Okulu’nda yürütülen asfaltlama çalışmasını yerinde takip eden Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Bozkurt, Valilik, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yozgat Belediyesi olarak imzaladıkları ‘Okullar Hayat Bulsun’ projesi çerçevesinde yıl içerisinde 4 okulun bahçesini asfaltlayacaklarını söyledi.
Bozkurt, her yıl en az 4 okulun bahçesinin düzenlemesini yaparak Yozgat’ta okul bahçelerinin modern bir görünüme kavuşmasını sağlayacaklarını belirterek; “Erdoğan Akdağ Mahallesi’nde 2011 ve 2012 yılları içerisinde çok ciddi çalışmalarımız oldu yollarda. Bir tek eksik olarak okul bahçesi gözüküyordu. Bu eksikliği de gidererek burada bir takım çalışması yapmış bulunuyoruz” dedi.
Erdoğan Akdağ İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Erdem, iki yıldır görev yaptığı okulun fiziki düzenlemesini tamamlamak için çalıştığını fakat okul bahçesinin düzenlemesine imkanların el vermediğini söyledi.  4+4+4 yeni eğitim sistemi sonrası orta okul ve ilkokul olmak üzere 800 öğrenciyle eğitim verecek olan okulun bahçesinin düzenlenmesinde Milli Eğitim Müdürlüğü ve Belediyenin girişimlerinin olduğunu belirten Erdem; “
“Gücümüzün yetmediği, başaramadığımız okul bahçemizin asfaltlanması vardı. Bunun için de ‘Okullar hayat bulsun’ projesi adı altında Milli Eğitim Müdürlüğümüzün başkanlığında yürütülen aynı zamanda Yozgat Belediyesi ve diğer kuruluşlar da olmak kaydıyla okulumuz bahçesi asfaltlandı. Ben Yozgat Belediyesi’ne, Sayın Milli Eğitim Müdürümüzün girişimlerine, okulumuzun bahçesini asfalt yaptıkları için teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum” diye konuştu.
Erdoğan Akdağ Mahallesi Muhtarı Mustafa Gümüş de okul bahçesini asfaltla buluşturan Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ve Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş’a teşekkür etti. 

Editör: TE Bilişim