Sorgun'da yaz tatilinin sonuna yaklaşıldığı ve okulların açılmasına az bir süre kaldığı şu günlerde okul kıyafetleri vitrinlerdeki yerini almaya başladı.
     Emekli öğretmenlerden Dursun Ceylan, okul giysilerinin belli olmasının ardından tekstil piyasasını gezerek her okul için giysi yaptırmayı düşündüğünü, ancak siparişin az olması durumunda fiyatların bayağı arttığını görünce, bu işi yapan Ömer Coşkun, Murat Bulut, Yusuf Şener ve Salih Bulut ile bir araya gelerek geçici bir ortaklık oluşturduklarını, bu sayede giysileri daha ucuza mal ettiklerini belirtti.
     Ceylan, emekli bir öğretmen olarak öğrenci velilerinin okulların açıldığı ilk günlerde ne kadar zor şartlarda öğrenci ihtiyaçlarını karşıladıklarını çok iyi bildiklerini kaydetti. Ceylan, ''Biz beş arkadaş toplu sipariş verdik ve giysileri normal fiyatının çok altında malettik. Sorgun'da eğitim öğretim yapan tüm okulların giysilerini yaptırdık. Böyle olunca da elimizde bayağı yüklü bir mal oldu. Bu malı hiç birimizin dükkanına sığdıramadık, iki aylığına geçici olarak ayda 5 bin lira kirayla burasını tuttuk. Sezon bitince oturacağız, karımızı zararımızı hesap edeceğiz ve kalan malları da paylaşarak geçici ortaklığımızı feshedeceğiz'' dedi.
Editör: TE Bilişim