Öğretmen Okulları'nın 163. yıldönümü dolayısıyla Erdoğan Akdağ Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından düzenlenen dolu dolu geçti.

            Erdoğan Akdağ Anadolu Öğretmen Lisesi’nde yapılan programa, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, Tarım İl Müdürü Ünal Koçak, Sivil Toplum Örgüt temsilcileri, Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Cengiz Soykan, Okul İdarecileri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenciler katıldı.

            Öğretmenliğin önemli bir meslek, kutsallığının üzerinde durulduğu ve niteliklerinin ele alındığı programın açılış konuşmasını yapan E. Akdağ Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Salim Arslan, 16 Mart 1848 yılının Öğretmen Okulları'nın açılış yılı olduğunu hatırlatarak, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu dile getirdi.

            Öğretmene yapılacak olan yatırımın en iyi yatırım olduğunu belirten Arslan; “Eğitim ve öğretimin lokomotifi konumunda olan öğretmen, bu sistemin en önemli unsurudur. Eğitim sisteminde son dönemde yapılan iyileştirmelerle öğretmenlerin rolü değiştirilerek daha etkin bir duruma getirilmiştir.

            Yeni öğretmenin rolü sürekli araştıran, yenilikçi ve yönlendirendir. Öğretmen yeni eğitim anlayışının anahtarı olarak öğrenciye öğrenmenin yollarını bulup sunan rehberdir. Öğrencilere bütün kapıları açacak odur. Bu sebeple öğretmene yapılacak olan yatırım en iyi yatırımdır. Bilindiği üzere, Anadolu Öğretmen Liselerinin de öğretmen yetiştirme sistemi içindeki yeri ve önemi her geçen yıl biraz daha belirginleşmekte, bu husus, bilimsel araştırmalardan elde edilen verilerle de desteklenmektedir. Okulumuzu biraz tanıtacak olursak, okulumuz; 24 derslikli olup 5 yönetici, 27 öğretmen, 12 personel ve 368 öğrenci eğitim devam ettiriyor. Kız pansiyonumuzda 142 kız öğrencimiz barınıyor. 2010 yılında üniversite sınavlarına giren 114 öğrencimizden 74’ü lisans programlarına yerleştirilmiş olup, sınavı kazanamayanlar ise bir sonraki yıl girdikleri sınavda istedikleri bölümlere yerleşmiştir. Şunu söyleyebiliriz ki okulumuzdan mezun olupta üniversite kazanmayan öğrencimiz yok.  Yaptığımız projeler ve çalışmalarımızla öğrencilerimize daha güzel eğitimler vermeye çalışıyoruz ve bunu da devam ettireceğiz” dedi.

            Konuşma sonrasında kürsüye davet edilen İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, öğrencilere Öğretmen Okul’larının amaçlarını ve neler getirebileceğini ardından da günün anlam ve önemi belirten bir konuşma yaptı. Yapılan Konuşmaların ardından okul öğrencilerinden Mediha Nur Güneşer izleyicilere “Öğretmen olmak istiyorum” isimli şiiri seslendirdi. Öğretmen Lisesi Mezunlarından Yozgat Nida Tüfekçi güzel Sanatlar ve Spor Lisesi müdür yardımcısı Kuddisi Ünal’ın konuşmasının ardından, öğrencilerin hazırladığı “Şair Evlenmesi” isimli tiyatro oyunu sergilendi. Son olarak Nida Tüfekçi güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencilerinin hazırladığı müzik dinletisi ile program son buldu. Konuşmalardan sonra Alaplı Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri tarafından çeşitli gösteriler sunuldu. Günün anlamına yönelik şiirler okunurken, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Editör: TE Bilişim