İlk, orta ve lise çağındaki öğrencilerin trafik konusunda bilinçlendirilmesini hedefleyen ''Trafik Dedektifleri'' projesi ile trafik kuralları konusunda farkındalık oluşturmak, mevcut algının değiştirilmesi amaçlanıyor.

Yozgat Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Yozgat Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından öğrencilere video ve slayt gösterimli trafik eğitim verildi.

Lise, orta öğretim ve ilköğretim öğrencilerinin tamamına dönüşümlü olarak verilecek eğitimde, trafik nedir, trafik uyarıcı işaret ve levhaları nelerdir, emniyet kemeri ve çocuk koruma sistemleri, yaya geçidi, üst ve alt geçit kullanımı, güvenli bisiklet kullanımı, yaya güvenliği, görünürlük, araçta güvenli yolculuk, karşıdan karşıya geçme gibi temel trafik kuralları anlatılıyor.
Yozgat Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli polis m memuru Bülent Aslankaya , Trafik dedektifleri projesi kapsamında okullarda trafik kültürü trafik bilincini oluşturmak amacıyla eğitim verdiklerini söyledi. İlkokullarda ikinci sınıflar, orta okullarda yedinci sınıflar ve liselerde dokuzuncu sınıflara trafik bilincini oluşturmak amacıyla öğrencilere trafik bilinci trafik kültürü oluşturmak amacıyla bir program düzenlediklerini belirten Arslankaya,

"Yozgat’ta yaklaşık 4 bin öğrenci var. 4 bin öğrenciye trafik bilinci ve trafik kültürünü anlatmak amacıyla emniyet kemeri ,koruyucu tertibatlar , yaya davranışları , reflektörlü ve fosforlu kıyafetlerin anlatımıyla ilgili ders veriyoruz. Hem anlatım hem video gösterimi ile öğrenci arkadaşlarımız görsel bir şekilde anlatmaya çalışıyoruz. Asıl amaç trafik kültürünü oluşturmak, trafikte sorumlu davranmak, insanlarımızı meydana gelen kazalarda trafik bilincini oluşturmak ve daha az yakalanan sakatlanan ve daha az kayıp veren hale getirmek amaç bu. Öğrencilerimize çocuk ve genç yaşta bu trafik bilincini oluşturup can ve mal kaybının daha az seviyeye indirilmesi amaçlanıyor. Bu yüzden okul okul gezip öğrencilerimize trafik bilinci oluşturuyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim