18 Mayıs Müzeler Günü’nde müzeye ziyaret gerçekleştiren Final Okulları öğrencileri, müzemizi güzelleştiriyoruz projesi kapsamında müzenin duvarlarını boyayıp, çiçek dikimi gerçekleştirdikten sonra karakalem ve heykel çalışması gerçekleştirdi. Özel Final Okulları öğrencileri Heykeltraş ve Karakalem kulübü öğrencileri müze ziyareti kapsamında ilk olarak müzeyi gezerek, yetkililerden bilgi aldı. 
Daha sonra ise ellerine fırça ve boya alan öğrenciler müzenin duvarlarını boyayarak, bakım ve temizliğini gerçekleştirdi. Müzenin bahçesine çiçek dikimi de gerçekleştiren öğrenciler, daha sonra Yozgat Müze Müdürlüğü’nün ikramı olarak öğle yemeği yedi. Yemeğin ardından programını sürdüren öğrenciler, müze bahçesinde kara kalem ve hamurdan heykel çalışmaları gerçekleştirdi. Yozgat Müze Müdürü Hasan Şenyurt yaptığı açıklamada, 18 Mayıs Müzeler Günü’nün çeşitli etkinliklerle kutlandığını bildirdi. Şenyurt, Yozgat Müzesi’nin fark edilebilir bir müze olması için öğrencilerle etkinlik yaptıklarını belirtti. 
Müze Müdürü Şenyurt, “Özel Final Okulları kutlama etkinliğimize destek verdi. Öğrencilerimiz ise proje kapsamında müzemizin bahçe duvarında boyama yaptı. Müzemizin bahçesine çiçek dikip, heykel ve resim çalışması yapıldı. Daha sonra rehberlerimiz eşliğinde müzemizi gezerek Yozgat'ta yaşayan medeniyetleri tanıdılar. Bir grup öğrencimiz ise Yozgat'ın tarihi ve turistik yerlerini arkeolog uzmanlarımız eşliğinde gezdiler" dedi. Özel Final Okulları Müdürü Mevlüt Uğur ise etkinlikte ata miraslarını korumak ve tanıtmak için bu projeye dahil olduklarını vurgulayarak öğretmen ve öğrencilerle bu günü en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını sözlerine ekledi. Programa İl Kültür Müdürü Lütfi İbiş’de katılarak personelin Müzeler Günü’nü kutladı ve öğrencilerle birlikte projeye dahil oldu.

Editör: TE Bilişim