Yozgat Valiliği öncülüğünde gerçekleştirilen İl Uyuşturucu ile Mücadele Kurulu Toplantısı’nda alınan kararların ardından, uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele konusunda ilk olarak muhtarlara eğitim verildi. Eğitimler belirli aralıklarla kurum müdürleri ve kurum çalışanlarına da verilecek. Ümit Altıkulaç’ın eğitmenliğinde başlayan uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele eğitiminde, halk sağlığı ve emniyetten görevli personeller tarafından muhtarlara, gençleri uyuşturucu maddelerden uzak tutmanın yolları, madde bağımlısı bir insana nasıl yardım edilir ve bağımlının topluma kazandırılması konuları anlatıldı.
Uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele etmede muhtarların öneminden bahseden İl Milli Eğitim Şube Müdürü Öner Tikilo, “Mahallenizde çocuklarımızla alakalı en ufak bir tehdit, olumsuz örnek olabilecek ne varsa kolluk güçlerimize, milli eğitime ve ulaşabildiğiniz her yere ulaşıp bunları bildirmeniz lazım. Biz ne kadar çocuklarımızdan sorumluysak siz de bu milletin bireyleri olarak o kadar sorumlusunuz ve bizlerle İrtibat halinde olmalısınız” dedi.
Muhtarlara verilen uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele eğitimi yarın da devam edecek. Toplamda ise 122 muhtara ulaşılacak.

Editör: TE Bilişim