Minik öğrencilerin okula alışmasını sağlamak için okula bir hafta erken başladığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, ''Bu uygulama başlamadan önce bazı öğrencilerin okula ve sınıflarına uyum sağlaması bazen bir ay gibi bir zaman alıyordu. Oysa bu uygulamaya başladığımız yıldan itibaren, özellikle okul öncesi eğitime ağırlık verilmesi ile birlikte öğrencilerimizin okullarına daha kolay uyum sağladığını gözlemlemekteyiz'' dedi.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Yazıcı, Milli Eğitim olarak ilçede okul öncesi eğitimi tümo çağdaki tüm öğrencileri kapsayacak şekilde yaygınlaştırmayı planladıklarını ve bu konuda çalışmalara aralıksız devam ettiklerinin altını çizerek şunları kaydetti:
     ''Geçen yıl okul öncesi eğitime başlayan çocuklarımızın sayısı 1800'lerin üzerinde idi. Bu yıl bu rakamın üzerinde bir öğrenci kaydı bekliyoruz. Ayrıca geçtiğimiz yıl 1410 olan birinci sınıfa başlayan öğrenci sayısının da bu rakamlara ulaşacağını tahmin ediyoruz. Ben tüm öğrencilerimizin, ailelerinin, öğretmenlerin ve yönetici arkadaşlarımın yeni eğitim öğretim yıllarını kutluyor, başarılar diliyorum.''

Editör: TE Bilişim