Okulun 2016-2017 eğitim öğretim yılı açılışına katılan Vali Kemal Yurtnaç, milletin paraları ile yapılan okulun tekrar milletin hizmetine verildiğini söyledi.
Okulun konferans salonunda öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelen Vali Yurtnaç, burada yaptığı konuşmada, eğitim ve öğretimin iki farklı ve bir birini tamamlayan alan olduğunu söyledi.
Eğitimin insanın doğumundan ölümüne kadar devam ettiğini belirten Vali Yurtnaç, “Eğitim hayat boyudur ve bir şeyle sonuçlanmaz. Ama öğretim bir diplomayla sonuçlanır. Hayat boyu devam eden eğitim için algılarımızın her zaman açık olması lazım. Öğrenmeye hevesli olmakla algılarımız açık hale gelir. Bizde bu sıralardan geçtik. O günlerden bu günlere merak ederek, okuyarak bir şeyler kat ettik. Nihayetinde bugün buralardayız. Çalışırsanız başarmak için her türlü sıkıntıya göğüs gererseniz Allah’ta size nasip eder. Cenabı hak zenginliği dilediğine ilmide dileyene verir. Sizler de ilim yolunda çok çalışarak ve hocalarınızı dinleyerek ulaşacaksınız” dedi.
Bizi bazı üzen olaylar bizlere fırsat olarak dönebilir diyen Vali Yurtnaç, “15 Temmuzun ardından demokrasinin ne olduğunu bırakın lise öğrencilerini ilkokulda okuyan minik Utku’lar bile öğrendi. Bir olay karşısında irade gösterebilmek çok önemli bir şeydir. Hükümet olmanın şartı seçimlere girmektir. Seçimlere girmeden elindeki güçle, elindeki memur kadrosuyla bu ülkeye ihanet edenler oldu. Onlar yanımızda namaz kılan insanlardı, destek verdiğimiz insanlardı. Ama ne yaptılar, bu ülkenin tankıyla topuyla uçağıyla helikopteriyle insanlarımızı katlettiler. 15 Temmuz böyle acı bir şeydi ama demokrasimize, ülkemize, cumhurbaşkanımıza, meclisimize sahip çıkmayı öğretti” diye konuştu.
15 Temmuz’un hayırla sonuçlandığını kaydeden Vali Yurtnaç, “Bizim hayır gördüğümüzde şer, şer gördüğümüzde hayır vardır. Bu olay birliğimizi, beraberliğimizi güçlendirdi. Yozgat’a yansıyan en önemli yönlerinden bir tanesi de FETÖ’ye ait bu okulun imam hatip lisesi olarak eğitime kazandırılmış olması oldu. Eğitimde kalite güzel binada okumakla, yurtların kaliteli olmasıyla, öğretmenlerin gayret göstermesiyle ve öğrencilerin de derslerine çok çalışmasıyla olacaktır. Ayrıca imam hatipli olmanın gerektirdiği bir ağırlık var. Bu okulda okuyan öğrencilerin bu bilinçle hareket etmeleri ve kendilerine sunulan imkânların hakkını vermeleri gerekir” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim