Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilin eğitim durumu ve sorunlarını belirleyerek, çözümlenmesine yönelik önerileri tespit etmek amacıyla ilçe bazlı olarak düzenlenen ''Eğitim Şurası'' toplantılarının sonuncusu il merkezinde gerçekleştirildi.
     Yozgat Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi salonunda İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız başkanlığında gerçekleştirilen şura toplantısına Milli Eğitim Şube müdürleri, bazı kurumların il müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler, öğrenci velileri katılarak yaşadıkları sorunları anlatıp, çeşitli önerilerde bulunup, taleplerini dile getirdi.
     Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, daha önce 13 ilçe merkezinde benzer toplantılar yaparak, ilçelerin mevcut eğitim durumu, talepler, beklentiler, sorunlar ve çözüm önerilerinin alındığını vurgulayarak, ''İl Eğitim Şurası öncesinde sonuncusunu il merkezinde yaptığımız ilçe bazlı eğitim şurası toplantısı oldukça verimli geçti.
    Bu toplantılarda ele alınan konularının tamamı komisyon tarafından değerlendirilip, konu başlıklarına göre tasniflerini yaparak, İl Eğitim Şurası toplantısına rapor olarak sunulacaktır'' dedi.
    Gamsız, il eğitim şurası toplantısının henüz netlik kazanmadığını elde edilen verilerin değerlendirmelerinin yapılmasının ardından Valiliğe hazırlanan raporların sunulup, uygun bir dönemde de il eğitim şurası toplantısının gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.
     Daha sonra katımcılar karşılaştıkları sorunları dile getirip, çözüm önerilerinde de bulundular.

Editör: TE Bilişim