Cumhuriyet Meydanı’nda çok sayıda kurumun katılımı ile yapılacak şenlik öncesi çalışmaları yerinde takip eden Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, gazetemize yaptığı açıklamada; “Öğrenme Şenlikleri ile öğrenmenin yararlarının topluma anlatılmasının yanı sıra, kişilerin yaparak/yaşayarak öğrenebilecekleri faaliyetlere katılımlarının sağlanması, öğrenmenin ne kadar ilgi çekici ve eğlenceli olduğunun gösterilmesi, öğrenmenin hayat boyu devam eden bir süreç olduğu konusunda kamuoyunda farkındalık yaratılması hedeflenmektedir” dedi. 
Öğrenme Şenliklerinin öğrenme fırsatları hakkında halkı bilgilendiren, eğlenerek öğrenmeyi teşvik eden sanatsal ve kültürel gösteriler içermesi itibarı ile hayat boyu öğrenmeye katılımı teşvik etmek açısından büyük önem arz ettiğine dikkat çeken Kuş, şunları söyledi: 
“Ülkemizde 2013 yılı içinde ilk defa düzenlenen Öğrenme Şenlikleri, Eskişehir'de başlatılmış, Bursa ve Kocaeli'nde gerçekleştirilen etkinliklerle devam etmiştir. Öğrenme Şenlikleri 2014 yılında da sekiz ilimizde düzenlenmiştir. Şenlikler kapsamında şehrin çeşitli yerlerinde halk dansları ve müzik gösterilerinin yanı sıra sergi, seminer, müze ziyaretleri, rasat etkinlikleri ve halkın ilgisini çekebilecek konularda kısa kurslar ve atölye çalışmaları başarı ile gerçekleştirilmiştir.
Hayat Boyu Öğrenme konusunda farkındalık oluşturmak ve hayat boyu öğrenme faaliyetlerine katılımı artırmak üzere öğrenme şenlikleri düzenleyecek tüm paydaşlarımıza yardımcı olmak amacıyla hazırlanan bu rehber, öğrenme şenliklerinin felsefesinden organizasyon detaylarına kadar ihtiyaç duyulacak tüm bilgileri kullanıcılara sunmaktadır.
Şenliklerin düzenlenmesinde görev alarak hayat boyu öğrenmenin geliştirilmesine katkı sağlayacak herkese şimdiden teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim.”

Editör: TE Bilişim