Grand Ser Otel’de gerçekleşen toplantıya Vali Yardımcısı Can Aksoy, Bozok Üniversitesi Rektörü Tamer Uçar, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Kılınçarslan, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Proje Genel Sorumlusu ve Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Bekir Hazer, Türkiye’de bu mesleki ve teknik eğitim ile ilgili ilk kez bir akreditasyon projesi hayata geçirildiğini belirtti. Projenin Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi liderliğinde Şanlıurfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ayrıca Eğitimde Kalite Yeterlilik Akreditasyon Derneği ortaklığıyla başlatıldığını da bildirdi. Bekir Hazer “Eğitimin kalitesi konusunda farkındalık yaratmayı, mesleki eğitimin cazibesinin artırılmasını amaçlayan projemizde bu yönde sürdürülen çalışmalarına ivme kazandıracağız. Proje bitiminde okulumuz ve Şanlıurfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi elektrik elektronik teknolojileri alanında  6 yeterlilikle uluslar arası alanda kabul edilen kriterlere uygun hale gelecek ve mesleki yeterlilik kurumu tarafından yürütülen akreditasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından yeterlilikleri onaylanabilecektir” dedi. Bekir Hazer projenin genel amacını ise ‘1 milyon insanı istihdam etmek’ olarak tanımladı.
Eğitim camiasının hazır bulunduğu toplantıda Bekir Hazer’in ardından İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş kürsüye geldi Saim Kuş ise yaptığı konuşmasında özetle projenin eğitimimize ve öğrencilere getirdiği maddi ve manevi katkıları irdelediğini ve bunun sonucunda da projenin ciddi bir fayda sağlayacağına inandığını ifade etti. Saim Kuş’un konuşmasının ardından ise Eğitimde Kalite Yeterlilik Akreditasyon Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Proje Koordinatörü Derya Duyar Coşkun katılımcılara projenin tanıtımını gerçekleştirdi. Derya Duyar Coşkun, proje içerisinde yer  alan eğitimde yeterliliğin önemi, eğitimde akreditasyon kavramı ve önemi, istihdamda eğitim düzeyi ve proje çıktıları konularında katılımcılara geniş bilgiler aktardı ve toplantı son buldu.

Editör: TE Bilişim