AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, mesleki eğitimin istenilen düzeye gelmesi için çalışmaların devam ettiğini belirterek, mezun olan öğrencilerin sorun yaşamamaları amacıyla sanayi işbirliğinin sağlanacağını aktardı.

Yozgat Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, mesleki okulların tanıtım programı çerçevesinde tanıtım ve kermes düzenledi. Yozgat Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Elif Tumgan okullarının 2009-2010 eğitim öğretim döneminde hizmet vermeye başladığını bildirdi. Tumgan, okullarının Türkiye genelinde benzer eğitim veren okullar içerisinde 5 okuldan birisi olduğunu belirterek, hedeflerinin öğrenci sayısını artırarak kız çocuklarını meslek sahibi yapmak olduğunu kaydetti. Tumgan, “Okul bünyelerinde Yiyecek içecek alanı, Gıda Teknolojisi Alanı, Grafik ve Fotoğrafçılık Alanı, Çocuk Gelişimi Alanı bulunmaktadır. Biz özellikle Gıda Teknolojisi alanını çok önemsiyoruz. Çünkü bu alandan mezun olan öğrencileri alacak 110 tane yüksek okul bulunmaktadır. Buradan mezun olan öğrencilerimiz sınavsız geçiş hakkıyla bir yüksek okulda okuma imkanına kavuşmaktadırlar. Bu yıl ilk mezunlarımızı veriyoruz, her yıl artan öğrenci sayımız, ilk mezunumuzu verdikten sonra daha da artacağına inanıyorum" şeklinde konuştu. 

ATÖLYELER GÖZ DOLDURDU

Program kapsamında AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer ve protokol üyeleri okulu gezerek, Okul Müdürü Elif Tumgan ve öğretmenlerden bilgi aldı. Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Soner Beşcanlar, okulun yiyecek ve içecek alanına öğrencilerin ilgi gösterdiğini belirterek, "Buradan mezun olan öğrencilerimize aşçılık sertifikası verilmektedir. Bu sebeple mezun olan öğrencilerimiz özellikle turizm sektöründe daha rahat iş bulma imkanına sahip olmaktadır" dedi. Öğrencilerin eğitim gördüğü atölyenin Türkiye'de kendileriyle beraber 5 okulda bulunduğunu vurgulayan Beşcanlar, "İnteraktif donanımı bulunan atölyemizde diğer 5 okuldan her hangi biriyle bağlantı kurulup telekonferans yöntemiyle karşılıklı yemek yapma imkanına sahip. Ayrıca atölyemiz internet üzerinden 24 saat izlenebiliyor” diye konuştu. Çağın teknolojisine uygun ve gelişmiş teknolojik alt yapıyla hizmet veren okulu gezen milletvekili Başer, Yozgat’ta böyle bir okulun bulunmasının kendisini ziyadesiyle memnun ettiğini söyledi.

BAŞER SÖZ VERDİ
AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, mesleki okullarla sanayi işbirliğini sağlayacaklarını belirterek, mezun olan öğrencilerin iş sıkıntısı yaşamayacağını vurguladı. AK Parti Yozgat Milletvekili ve adayı Yusuf Başer’e okulda gıda tahlil laboratuarı bulunduğunu ileten okul öğretmenleri, Yozgat’ta gıda tahlil laboratuarı bulunmasına rağmen, ilgili kurumların tahlillerini Ankara veya Çorum’a gönderdiğini ve Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni tercih etmediklerini bildirdi. 

Bunun yanı sıra söz konusu bölümlerde eğitim alan öğrencilerin staj yapabilecekleri ilgili kurumların Yozgat’ta stajyer öğrenci almadıklarını ve bundan dolayı öğrencilerin mağdur durumda oldukları yine milletvekili Başer’e iletildi. Yozgat’ın başarılı, çağdaş ve modern mesleki eğitim veren kurumlarının başında gelen Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Başer, gelen tüm taleplerle bizzat ilgileneceğini ve bu güzide eğitim kurumunun tüm taleplerini yakından takip edeceğini belirtti. Başer ayrıca okulun bilgisayar eksikliğini de Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde takip edip, çözüme kavuşturacağının sözünü verdi. Başer ve protokol heyeti daha sonra okulda açılan kermesi ve ardından ise aynı binada eğitim öğretim veren Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi’ni de ziyaret ederek programını tamamladı.


Editör: TE Bilişim