Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, yaptığı açıklamada 28339 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 17. Maddesine göre işveren çalışanların iş sağlığı ve güvenliği eğitimini almasını sağlamakla yükümlü olduğunu hatırlatarak; “Bu eğitim özellikle; işe başlamadan önce, çalışma yeri veya iş değişikliğinde iş ekipmanının değişmesi halinde veya yeni teknoloji uygulaması halinde verilir. Eğitimler, değişen ve ortaya çıkan yeni risklere uygun olarak yenilenir, gerektiğinde ve düzenli aralıklarla tekrarlanır” dedi. 
“Mesleki Eğitim alma zorunluluğu bulunan tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işlerde, yapacağı işle ilgili mesleki eğitim aldığını belgeleyemeyenler çalıştırılamaz denilmektedir” hatırlatmasında bulunan Kuş, şunları söyledi: 
“Bu kapsamda okulumuz tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışanlara 13/07/2013 tarihli ve 2876 sayılı yönetmelik gereğince eğitim vermeye başlamıştır.
Tehlikeli ve Çok Tehlikeli sınıfta yer alan işlerde çalıştırılacakların mesleki eğitimlerini almadan çalıştırılmaları halinde İş Müfettişlerince işçi başı 1.250.00 TL cezai işlem uygulanacağı 6331 Sayılı Kanun da belirtilmiştir.
Bu nedenle iş yerlerinin mağdur olmamaları için okulumuzda açılan kurslara müracaatları önemle duyurulur.”

Editör: TE Bilişim