Aşure ikramına Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Erdoğan, Şube Müdürü Işık Gün,  Merkez Ortaokulu Müdürü Mustafa Uyar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Okul Müdürü Mustafa Uyarı, "Muharrem ayı vesilesi ile okulumuzda öğrencilerimize aşure ikram ettik. Aşure Dostluğun birlik beraberliğin bir arada olmanın önemini ifade etmektedir. Aşure yalnız yenildiğinde bir anlam ifade etmez ama toplu halde yenildiğine güzel bir tat oluşturmaktadır" dedi.
Uyar, aşure etkinliğini okul olarak geleneksel hale getirdiklerini ifade ederek bu yıl dördüncüsünü düzenlediklerini kaydetti.  Aşure dağıtımına katılan çiçeği burnunda Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı ise, bu tür etkinliklerin, birlik ve beraberliğimizi daha da çok güçlendirecek, öz değerlerimizi gelecek nesillere aktarma imkanı sağlayacağını ifade etti. 
İl Milli Eğitim Müdürü Yazıcı ve idareciler, hazırlanan aşurenin ilk dağıtımını yaptı. Okul öğrencileri ise dağıtılan aşureden son derece memnun kaldıklarını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim