Merkezi Ankara’da bulunan Teknik Eğitim Vakfı tarafından organize edilen “Mesleki Rehberlik ve Kariyer Danışmanlığı Sistemi” projesi çalışmaları devam ediyor. Eğitimler 15 Mayıs 2010 tarihinde başlayıp 15 Mayıs 2011 tarihinde sona erecek.

            Proje çerçevesinde ilimizde bulunan meslek lisesinde görevli yöneticilerin eğitimleri aralık ayında tamamlanarak sertifikaları verildi. 25 Şubat 2011 tarihinde meslek dersi ve rehber öğretmenlerine verilen eğitim tamamlanıp sertifikaları verildi.

            İnsan kaynaklarının geliştirilmesi operasyonel programı kapsamında 24 Şubat 2011 tarihinde Sağlık Meslek Lisesinde, 25 Şub. 11 tarihinde Yozgat Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesinde kariyer günleri düzenlendi. Meslek Liselerinden mezun olup hayatta başarılı olmuş insanların konuşmacı olarak katıldığı toplantıda Yozgat Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Soykan ve Yozgat TÜVTÜRK Müdürü Arif Şener mesleki tecrübe ve kazanımlarını anlatarak öğrencilere rehberlik yaptı.

            Yozgat ve Kayseri İllerinde uygulamalarına devam eden MERDAS projesi kapsamında 04 Mart 2011 Cuma günü Anne-Baba eğitimi verilecek.

Editör: TE Bilişim