Yozgat’ta il eğitim seviyesinin yükseltilmesine önemli katkılar sağlayan Mektebim Koleji, kültürler buluşmasına da ev sahipliği yaptı.
Yozgat’ta eğitim ve öğretimlerine devam eden yabancı öğrenciler Mektebim Koleji’nin sunduğu imkanlardan yararlanarak ülkelerini tanıttı.
Okul bahçesinde açılan stantlarda, Somali, Cibuti, Afganistan, Pakistan, Türkmenistan, Çeçenistan, Filistin ve Yemen’den gelen öğrenciler ülkelerini yemek ve yaşamsal kültürlerini anlattı.
Mektebim Koleji öğrenci ve velilerinin katıldığı etkinlikler ilgi gördü.
Yabancı öğrenciler, fotoğraflarla ülkelerinin önemli yerlerini tanıtırken, ülkelerin öne çıkan damak tatları da beğeniye sunuldu.
Mektebim Koleji Müdürü Mustafa Başer, Yozgat’ta öğrenim gören yabancı öğrencilerin, kültür paylaşım ve kaynaşmaları amacıyla etkinlik düzenlediklerini söyledi.
Başer, Türkiye’nini yardım sağlayarak destek verdiği Somali, Cibuti, Afganistan, Pakistan, Türkmenistan, Çeçenistan, Filistin ve Yemen’den gelen öğrencilerin yerel kıyafetler, yemekler, sosyal yaşamlarının yanı sıra Ülkelerinin tanıtımlarını yaptıklarını aktardı.
Etkinliğin yoğun ilgi görmesini kendilerini memnun ettiğini dile getiren Başer, ülkeler arası kaynaşmanın sağlandığını kaydetti. 

Editör: TE Bilişim