İzciler kamp süresince telsizcilik, ilkyardım gibi çok sayıdaki istasyon faaliyetlerinin yanı sıra, “Dedeciğim ben geldim” sloganıyla yaklaşık 17 kilometrelik “57. Alay Yolu” yürüyüşüne katılacak.
İzcileri uğurlama programına katılan İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, “Biz de bu projeye Yozgat olarak 40 öğrenci ile katılıyoruz. Bu öğrencileri Milli Eğitim aracılığı ile okullarındaki öğretmenleri vasıtasıyla seçiyoruz. 40 öğrencimiz Bolu, Çanakkale ve İstanbul’a 8 günlük gruplar halinde gidecek. Çocuklarımız oradaki izcilik kamplarında hem kendi aralarında sosyal ilişkilerini geliştirecek hem de başka şehirleri görmüş olacaklar” dedi.
Yozgat Eğitim Sosyal Gelişim İzcilik Derneği (YESDER) izcileri lideri Fatih Yılmaz’da geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Çanakkale Milli Bilinç Kampına, 2 bin 500 civarı izci ve liderimizle birlikte katılacağını belirterek, “ Anadolu’nun farklı illerindeki izci kafilelerindeki çocuklarımıza, ana babalarının huzurunda kınalar yakılıp, dualarla uğurlanacaklar. Yolda yapılan programlarla Çanakkale ruhuna hazırlanacaklar. Atalarımızın vatan millet ve maneviyat uğruna verdiği destansı mücadeleyi yerinde yaşayarak hissedip, milli manevi duygularla donanarak evlerine geri dönecekler ” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim