Yozgat Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, il genelinde 163 okulda bin 300 kurs açıldığını, bu kurslarda 947 öğretmenin görev yaptığını ve 24 bin 76 öğrencinin kurslara katıldığını söyledi.
Okullarda açılan kursların dershanelere alternatif olarak açılmış olan kurslar olmadığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Kuş, “Açılan kurslar, çocukların görmüş oldukları bütün dersleri ilgilendiriyor ve herhangi bir sebeple eksik kalan kısımlar bu kurslar vasıtasıyla tamamlanması amaçlanıyor. Şuan itibariyle bin 300 kurs merkezinde 24 bin öğrenci kurslara katılıyor. Kurslarımız tüm ilçelerimiz olduğu gibi taşıma merkezlerimizde olan köylerimde de devam ediyor. Önümüzdeki yıl da bakanlığımızın çalışmaları doğrultusunda kurslarımız gelişerek devamı sağlanacaktır” dedi.

VELİLERE UYARI

Velilerin kursa giden öğrencilerini takip etmeleri konusunda uyarılarda bulunan Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, “Özellikle velilerden isteğimiz, sadece çocuklarını kayda göndermiş olmakla yetinmemeleri, çocuklarını bu kurs saatlerinde takibini yapmalarını istiyoruz. Çocuklar kursa gidiyoruz diye başka yerlerde vakit geçirebilirler. Bu sebeple zaman zaman kurs saatlerinde okula giderek veya okulu telefonla arayarak çocuklarını kontrol edebilirler. Öğretmenlerimiz ciddi anlamda fedakarlık yapıyor. Velilerimizin de fedakarlık yaparak çocuklarını takip etsinler. İkili eğitim yapan okullarımızda kurslar Cumartesi ve Pazar günü, normal eğitim yapan okullarımızda ise ders bitimi itibariyle her gün kursları devam ediyor. Velilerimiz kurs saatlerini okul idaresinden alıp çocukların kursa devam edip etmedikleri konusunda kontrol etsinler. Bu kursların öğrencilerimizin eksiklerinin giderilmesi konusunda faydalı olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.
Öğrencilerin isterlerse başka okulda açılan başka öğretmen tarafından verilen kurslara katılabileceğini belirten Kuş,” İsteyen öğrencimiz kendi okulu dışında başka okulda kursa katılabilecekler. İlla kendi okulunda kendi öğretmeni ile gitmeye zorunluluğu yoktur. Bir başka okulda bir başka öğretmenin kursuna katılabileceklerdir. Açılan bu kurslara sadece lise son ve 8’inci sınıf öğrencileri değil ara sınıflardaki öğrencilerimiz de kurslara katılmaktadır. İnşallah bu kurslardan güzel bir sonuç alacağımızı düşünüyorum bu konuda da velilerimizin desteklerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim