Yozgat Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Şube Müdürü Remzi Güney, yeni eğitim yılına sayılı günler kala eğitim seminerinde bir araya geldiği öğrenci servisi şoförlerine önemli uyarılarda bulundu. Güney, cezacı ve sürekli uyaran polis olmak yerine şoförlerin taşıdığı her canı kendi çocuğu yerine koymasını arzu ettiklerini söyledi. 

Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından okul öğrenci servis şoförlerine seminer verildi. 
2015-2016 Eğitim Öğretim yılı öncesi Yozgat Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından öğrenci servis şoförlerine seminer verildi.
Eğitimin açılış bölümünde servis şoförlerine hitaben bir konuşma yapan Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Şube Müdürü Remzi Güney; “Öncelikle sizlerden beklentimiz şu, araçtaki çocuklar sizin de çocuklarınız. Yani illa polis görsün, ikaz etsin veya polis görmedi, ikaz etmedi, biz de görmemezlikten gelelim yapmayalım. Kendi çocuğumuza nasıl davranılmasını istiyorsanız öyle davranın” dedi. 
Servis şoförleri arasında zaman zaman oluşan yanlış algılara da dikkat çeken Güney, şöyle konuştu: 
“A aracına polis farklı davranıyor da B aracına farklı mı davranıyor şeklinde bir yaklaşım da olabilir. Çünkü bizim de arkadaşlarımız belki o gün o aracı fark etmemiştir, görmemiştir fakat siz o aracı fark ettiğiniz de illa o aracı polise ihbar edin demiyorum. Siz arkadaşsınız, aynı yol üzerinde ekmek parası kazanan insanlarsınız. Bir birinizle bize mahal bırakmadan uygun bir lisanla arkadaşlarınızı ikaz edin. Eksiği, gediği varsa siz de müdahale edin. Bu çocuklar hepimizin çocukları. 
Yaklaşık 3 yıldır trafikteyim. Polis ceza yazmaktan haz alıyor, insanları ikaz etmekten haz alıyor algısı var. Asla böyle bir şey yok. Devletin vereceği paraya gerçekten ihtiyacı yok. Ama bizim ihtiyacımız, herhangi bir arabanın farına dahi zarar gelmemesi. Milli servetin değeri parayla ölçülecek bir değer değil. Trafik kurallarına bütün arkadaşlarımız uyarsa, uymayanları da kendiniz de ikaz edip uymasını sağlarsanız bir vatandaşın yaralanmasının önüne geçeriz. Mesleğe bakarken arkadaşlarımız kendi ailesinden birisi gibi baksın.”
Daha sonra Tescil Şube Müdürlüğü ve Güvenli Okul Merkezi Personeli Polis Memuru Bülent Arslankaya tarafından verilen seminerde şoförlere okul servis araçlarının denetimleri, önceki yıllarda tespit edilen eksikliklerin giderilmesi, öğrenci servislerinde bulundurulması gerekenler, emniyet kemerinin önemi, güvenli öğrenci bindirme ve indirme, öğrencilerle diyaloglar konusunda bilgiler aktardı.
Adnantur Özel Öğrenci Servis Yetkilisi Atila Ertuğrul, verilen seminerden dolayı Emniyet Müdürlüğü ve belediye görevlilerine teşekkür etti. Okul önlerinde yaşadıkları park sıkıntısını dile getiren Ertuğrul, "Öğrencileri indirmek ve özellikle okul çıkışlarında öğrencileri almak için okul önünde beklememiz gerekiyor. Okul önlerinde park yeri olmadığı için büyük sıkıntı yaşıyoruz. Bu sebeple okul önlerinde servis araçları için park yeri gösterilmesini istiyoruz" dedi.

Editör: TE Bilişim