İki adayın başkanlık için yarıştığı kurultayda Türk Eğitim Sen üyeleri birlik ve beraberlik örneği göstererek mesaj verdi.
Türkiye’nin en güçlü sivil toplum kuruluşları arasında bulunan Türk Kamu Sen’e bağlı Türk Eğitim Sen Yozgat Şubesi hafta sonu seçim heyecanı yaşadı.
Yozgat’ın başarılı eğitimcilerinden Ferhat Yılmaz ve Mahmut Sunay Kabayel, başkanlık için yarıştı.
Kurultayın Divan Başkanlığı görevini Türk Kamu Sen Yozgat Şube Başkanı Latif Karagöz, divan üyeliklerini ise Türk Yerel Hizmet Sen Şube Başkanı Uğur Sağlamer, Türk Büro Sen Şube Başkanı Hacı Turan Başkal ve Bahri Kapusuzoğlu gerçekleştirdi.
Adaylardan Ferhat Yılmaz yaptığı konuşmada Türk İslam Ülküsü’ne inanan neferler olarak, Türk Eğitim Sen’i yaşatmayı sürdüreceklerini, her zaman olduğu gibi milli değer ve kültüre sahip çıkarak, sendikacılığın temel prensibi hak arama mücadelesini sonuna kadar sürdüreceklerini belirtti.
Ferhat Yılmaz, seçim sonucunda kazanan tarafın Türk Eğitim Sen olacağını vurgulayarak, “Oy veren, vermeyen tüm kardeşlerimi kucaklıyorum, birliğimiz dirliğimiz daim olsun” diye konuştu.
Mahmut Sunay Kabayel’de yaptığı konuşmada Türk Eğitim Sen’de birileri için bulunmadığını, birileri sendikayı terk ederken de ayrılmayı düşünmediğini ve diğer arkadaşları gibi kendisinin de bu çatı altında hak aramayı sürdürdüğünü hatırlattı.
Kabayel, seçilmesi durumunda Türk Eğitim Sen’i daha güçlü bir hale getirmek için var gücüyle çalışacağını söyleyerek, “Seçim sürecinde bilmeyerek kalbini kırdığım arkadaşım varsa helallik istiyorum. Seçim sonucunda kazanan sendikamız olacaktır. Birliğimiz dirliğimiz daim olsun” dedi.
Yozgat’ta bin 464 üyesi bulunan Türk Eğitim Sen kurultayında 110 delege oy kullandı.
Yapılan oylama sonucunda  Mahmut Sunay Kabayel, 58 oy alarak Türk Eğitim Sen’in yeni şube başkanı oldu.
Ferhat Yılmaz 50 oy alırken, 1 oy da geçersiz sayıldı.

MAHMUT SUNAY KABAYEL

FERHAT YILMAZ

Editör: TE Bilişim