Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli Erdoğan Akdağ Kampüsündeki Kütüphanede gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, Bozok Üniversitesi Uluslararası Ofis Başkanlığı ile Dil Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezimizin ortak yürüttüğü ''Uluslararası konuk öğrenci etkinlikleri'' kapsamında Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Türkoloji Bölümünden 6 öğrencinin yaklaşık 3 hafta önce Yozgat'a geldiğini hatırlattı.
    Öğrencilerin kaldıkları süre içerisinde Türk Dili ve Kültürü konulu seminere katılan Kazak, Kırgız, Özbek, Uygurlu genç öğrencilere Meslek Yüksek Okulu'nda öğretim görevlileri tarafından ''Folyo Kabartma'', ''Çarpana Dokuma'', ''Ebru'', ''Hat'' ve 'Güzel Yazı'' kurslarının verildiğini kaydeden Varinli, öğrencilerin bu dönem içerisinde yaptıkları eserlerini sergileme imkanı bulduklarını vurguladı. Varinli, yabancı öğrencilerin bulundukları süre içerisinde Yozgat'ın gelenek ve göreneklerinin tanıtılıp, tarihi ve turistik yörelerin gezdirilerek bilgilendirildiklerini ifade edeker, şöyle dedi: “Ahmet Yesevi Üniversitemizin rektörü üniversitemize 10 öğrenci göndermeyi istediklerinden bahsedince büyük bir memnuniyetle kabul ettik, çünkü onlar bizim kardeşlerimiz. Kırgızistan ve diğer Türk Cumhuriyetleri olsun oralarda bir şekilde bulunmuştum. Oraları da görünce çok daha farklı oluyor duygularınız, bu anlamda hepsi benim evlatlarım, büyük bir sevgiyle bağrımıza bastık. Çok çabukta geçti 3 hafta. Ülkemizi zaten büyük bir kısmı biliyorlar. Zaten hep iç içeyiz. İletişim araçları vesilesiyle bu birliktelik, bu beraberlik sürecek ve sürmeye de devam edecek. Bu anlamda bu tür etkinliklerimizi önümüzdeki yıllarda da sürekliliğini sağlayacağımıza inanıyoruz.”
    Konuşmaların ardından Rektör Varinli, törene katılan Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hayrullah İmdat, Polis Meslek Yüksek Okulu Yunus Çetin tarafından sertifika ve hediyeleri verilen öğrenciler duygularını açıklarken, Yozgat'ta bulunmaktan çok mutlu olduklarını, Türk kültürünü daha iyi tanıma imkanı bulduklarını ifade ettiler.
    Tören sonrasında açılan sergi gezildi.

Editör: TE Bilişim