İlköğretim ve lise son sınıf öğrencileri mezun olmanın yanı sıra, yaz tatilinde her yıl olduğu gibi sınava girme, sınav sonucu öğrenme, tercih yapma ve kayıt heyecanı yaşayacak.
YILDIZ UYARDI
Boğazlıyan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Yıldız, ilk ve orta dereceli okullarda eğitim-öğretim yılının 8 Haziran 2012 Cuma günü tamamlanacağını bildirdi.
Karne heyecanının başladığını bildiren Yıldız, ailelere de uyarılarda bulundu. Özellikle zayıf karnesi olan öğrencilerin, ebeveynlerinin yanı sıra çevreye karşı kendini koruma hissine kapılacağını anlatan Yıldız,  velilerin zayıf karneli öğrenciyi bunaltmaması gerektiğini, kötü karne, yargılama, cezalandırma, eleştirme ve olumlu ile karşılaştırma ailelerin uyguladığı yanlış tutumların çocuk üzerindeki göstergesi olduğunu, her koşulda anne ve babaların çocuklarına karşı anlayışlı bir tutum içerisinde olması gerektiğini vurguladı. Zayıf karneli öğrencinin kendini yetersiz ve mutsuz hissedeceğini ayrıca umutsuzluğa kapılıp derslerinden uzaklaşabileceğini dile getiren Yıldız, karnesi zayıf olan çocuklara daha çok destek olunması gerektiğinin altını çizdi.
Karnenin, öğrencinin başarılı ya da başarısız olarak etiketlendiği bir belge olmadığını da sözlerine ekleyen Yıldız, karnenin öğrencinin bulunduğu eğitim ortamında ondan beklenen bilgi ve beceri alanındaki yeterlilikleri ne derece gösterdiğine ilişkin bir değerlendirme olduğunu ve bu şekilde algılanması gerektiğine vurgu yaptı.
Karnenin sadece çocuk için değil, öğretmen, okul ve aile için de bir yol gösterici olduğunun unutulmaması gerektiğini ifade eden Yıldız, “Eğer öğrenci başarısızsa sonuç ne olursa olsun sevginin vurgulanması gerekir. Onu kardeşleri ve diğer akranları ile kesinlikle kıyaslanılmaması gerekir. Çocuğun başarısızlık nedenlerinin tespit edilip, başarısızlığın utancının çocuğa yaşatılmaması lazım. Bunun yerine çabalaması için onu teşvik edin. Notlarından çok çabasını ödüllendirin. Her zaman başarısının ardından maddi bir ödül vermeyin. Başarının başlı başına bir ödül olduğunu vurgulayın” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilişim