Yozgat eski Valisi Amir Çiçek'in eşi Hülya Çiçek tarafından proje kapsamında oluşturulan 'Kaliteli Eğitim İçin Aile Bireylerinin Eğitimi Projesi' çerçevesinde 2008 yılından bu tarafa yürütülen çalışmaların meyvesi SBS ve LYS'de ortaya çıktı.
    Merkez ilçeye bağlı 17 köyde uygulamaya konulan proje kapsamında, eğitim başarısının artırılması, aile bireylerinin eğitimde daha etkin bir hale getirilmesi, sağlık, beslenme, kadına yönelik şiddet, doğurganlık hakları ve aile planlaması, erken yaş evliliğinin sakıncaları, kız çocuklarının okullaştırılması ve okul öncesi eğitim konularında bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapılmıştı.
    O dönemin Yozgat Valisi Amir Çiçek'in de destek verdiği proje özellikle kadınların eğitimi ve bu yönde bilinçlendirilmesinde önemli rol oynamış, kız çocuklarının eğitime kazandırılması da hızlandırılmıştı. Geniş bir yelpazeye hitap eden proje Milli Eğitim Müdürlüğünün de gayreti ile eğitimin alt yapısını oluşturan aile bireylerinin daha bilinçli hale gelmesinde önemli bir rol oynadı.
    Yozgat'ın geleceğine hitap eden proje çerçevesinde ilk etapta 17 köyde bin 500 aileye ulaşma hedeflenirken proje İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve İl Müftülüğünün organize çalışması ile kısa sürede hedefine ulaştı.
    Bu gün SBS ve LYS'de elde edilen başarıda ciddi anlamda etkisi bulunan proje, Yozgat'ın geleceğine hitap etmesi hasebiyle de sürdürülebilirliği açısından önem arz ediyor.
Editör: TE Bilişim