Erdoğan Akdağ İlk ve Ortaokulu öğrencilerinin resim kulübü bünyesinde yaklaşık 3 yıl önce başlattığı kampanya kapsamında öğrenciler kendi imkan ve bütçeleri doğrultusunda topladıkları temel ihtiyaç maddesi olan kuru gıdaları bir araya getirerek okuldaki yoksul veliler başta olmak üzere mahalle halkı ve maddi  durumu iyi olmayan Yozgat halkına ulaştırıyor. 
Proje kapsamında önceki gün toplanan yaklaşık 40 poşet kuru gıda maddeleri de ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere yola çıktı. Kampanyayı yürüten Erdoğan Akdağ İlk ve Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Sevil Kılıç, kampanyanın sadece gıda toplama kampanyası olarak algılanmamasını ve projenin asıl amacının gelecekte duyarlı, vicdanlı, merhametli ve sorumlu nesiller yetiştirmek olduğunu söyledi. 

Kılıç; “Bu bir eğitim yatırımı. Çocukların zihin haritalarına şimdiden geleceğin yetişkini olacak çocukların merhametli, vicdanlı, duyarlı olmalarına vesile olan bir çalışma. Yardıma koşabilme iletilerini kazandırmaya dönük bir çalışma bu. Emek verdiğiniz zaman sevebiliyorsunuz bir şeyi. En çok şikayet ettiğimiz şeylerden bir tanesi egoist gençliktir. Bunu kırabilmenin en olumlu yolu, toplumu tekrar insanlara, öğrencilere sevdirebilmektir” dedi. Projeyle ilgili detaylı bilgi aktaran Kılıç, “Resim kulübü olarak yaklaşık 3 yıl önce başladık biz bu çalışmaya. Önce küçük bir kulüp çalışması olarak başlamıştık, zaman içerisinde büyük bir okul kampanyasına dönüştü. Hem birinci dönem, hem ikinci dönem yapıyoruz biz bu projeyi. Projemizin içeriği şöyle; kuru gıdalar toplanıyor, salça ve çay gibi gıdaları gönüllü öğrencilerimiz kendi istekleriyle bütçelerine ve imkanlarına göre topluyor ve bunları biriktirdikten sonra ihtiyaç sahibi ailelere, mahalle sakinlerine ulaştırıyoruz. Buna idaremiz, öğrencilerimiz ve öğrenci velilerimiz de vesile oluyorlar. Bu proje aslında ihtiyaç sahibi insanlara gıda yardımı projesi değil. Söylediğim gibi gelecek nesillere bu bilinci aşılama, duyarlı ve sorumlu bir toplum meydana getirebilme projesi”  şeklinde konuştu. 

Okul Müdürü Mustafa Özyürek ise okulda söz konusu proje haricinde farklı projelerinde devam ettiğini beyan etti. Özyürek, okulda yurt dışından üç tane yetim öğrencinin eğitim gördüğünü ve İHH işbirliğiyle Afganistan, Irak ve Filistin’den gelen yetim öğrenciler içinde her ay kumbara kampanyası ile öğretmenler tarafından kurulan vakıf aracılığıyla üniversite eğitimi alan öğrencilere burs verildiğini kaydetti. Okul Müdürü Mustafa Özyürek’de tüm bu proje ve kampanyaların amacını duyarlı insanlar ve nesiller yetiştirmek olarak tanımlayarak projeye destek veren tüm öğretmen, öğrenci ve velilere teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim