Eğitim-Sen Yozgat Şube Başkanı Özgür Altınok, Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) geçtiğimiz günlerde yaptığı ithal öğretmen açıklamasıyla öğretmen açıkları sorununa ne kadar ciddi yaklaştığını gösterdiğini bildirdi.

     Altınok, yaptığı yazılı açıklamada, öğretmen açıkları yıllardır eğitim sisteminin öncelikli sorunları arasında yer aldığını, Türkiye'nin dört bir yanında öğretmen bekleyen öğrenciler ve atamasının yapılmasını bekleyen 350 binin üzerinde öğretmen olduğunu kaydetti.

     MEB'in bugüne kadar eğitimle ilgili hemen her konuda olduğu gibi öğretmen atamaları konusunda verdiği kararlarla da kamuoyunu şaşırtmayı başardığını savunan Altınok, açıklamasında şunları kaydetti:

     ''Türkiye'de ataması yapılmayan öğretmenlerin sayısı gün geçtikçe artarken Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yaptığı ithal öğretmen açıklaması ile öğretmen açıkları sorununa ne kadar ciddi yaklaştığını göstermiştir.

            Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya göre önümüzdeki yıldan itibaren yılda 10 bin olmak üzere 4 yılda 40 bin yabancı öğretmen istihdam edilmesi planlanmaktadır.

            Her çocuk en az bir yabancı dil konuşacak sloganından hareketle yabancı öğretmenlerin, İngilizce dil dersi için istihdam edilecektir. Milli Eğitim Bakanı'nın, İngilizce öğretmenlerinin İngilizceyi yeterince öğretemeyeceğini ifade ederek ithal öğretmen uygulamasını haklı çıkarmaya çalışması ise son derece düşündürücüdür.

     Türkiye'de eğitim sorunları çözülmüş, öğretmen açığı gibi bir sorun yokmuş gibi davranan Milli Eğitim Bakanlığı'nın yabancı öğretmen ithali gibi bir uygulamaya başvurması kabul edilemez. Öğretmen atamaları konusunda şimdiden gerekli önlemler alınmazsa yarın hem eğitim sistemimiz, hem de ataması yapılmayan öğretmenler açısından çok geç olabilir. Bakanlık ithal öğretmen arayacağına önce eğitim sisteminin karşı karşıya olduğu yapısal sorunlara çözüm üretmelidir''

Editör: TE Bilişim