Çekerek'te İmam Hatip Lisesi tarafından ''İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü'' etkinliği yapıldı.

     Endüstri Meslek Lisesi Salonundaki programa Belediye Başkanı Duran Özkan, İlçe Emniyet Müdürü Sıtkı Temel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bedrettin Bozkurt, AK Parti İlçe Başkanı Muttalip Aktaş, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

     Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, İstiklal Marşı'nın ve Mehmet Akif Ersoy'un milletimizin gönlünde taht kurduğunu ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Bedrettin Bozkurt, İstiklal Marşı'nın çok uzun ve zorlu mücadelelerin sonucunda yazıldığını, Akif'in kişiliğini anlayabilmek için onun şiirlerini iyi anlamak gerektiğini vurguladı.

     Bozkurt'un konuşmasından sonra Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan belgesel ve öğrencilerin hazırlamış oldukları şiirler okundu.

     Çekerek İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin Mehmet Akif Ersoy'un hayatını ve İstiklal Marşımızın yazılışını anlatan canlandırma ile program sona erdi.

Editör: TE Bilişim