Yozgat Organize Sanayi Bölgesi'nde 2009-2010 eğitim öğretim döneminde eğitime başlayan Mustafa Kemal Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, plastik teknolojisi bölümü, iklimlendirme ve tesisat bölümü ile elektrik elektronik teknolojileri bölümünde geleceğin teknik elemanlarını yetiştiriyor.

Öğrencilere yüzde 100 iş garantili eğitim veren lise, 36 bin metre kare kapalı alanla bölgenin en büyük okulu konumunda. Öğrencilerin geleceğe emin adımlarla yürümesi için pratik eğitim görülen atölyelerde son teknoloji cihazlar kullanılıyor. Öğrenciler atık malzemeleri geri dönüştürerek doğaya da katkı sağlıyor. 

Okulda öğrencilere teorik eğitimin yanı sıra uygulamalı eğitim verildiğini belirten Okul Müdürü Efendi Yılmaz, plastik teknolojileri bölümünde geri dönüşümden gelen malzemenin CNC tezgahlarında istenilen ürüne dönüştürülebildiğini, tesisat bölümünde de özelikle doğalgaz tesisatı konusunda çalışma yapıldığını ifade etti. 

TAM DONANIMLI ÖĞRENCİLER MEZUN OLUYOR 

Yılmaz, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle öğrencilerin ayda bir gün Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan herhangi bir fabrika içerisinde uygulamalı ders gördüğünü kaydetti. 

Bu uygulama ile öğrencilerin iş hayatına hazırlandığını ifade eden Yılmaz;

“Okulumuzun Organize Sanayi Bölgesinde olmasının da öğrencilerimizin gelişimi açısından önemi oldukça büyük. Son sınıfa gelmiş öğrencilerimizin tamamı Organize Sanayi Bölgesinde bulunan fabrikalarda staj görüyorlar. Hem eğitimlerini tamamlıyorlar hem de mesleklerini sahada öğreniyorlar. Öğrencilerimize okul bittikten sonra iş yeri açma belgesi veriyoruz. Bu belgeyle dilerlerse kendi iş yerlerini rahatlıkla açabiliyorlar. Gittikleri fabrikalarda, iş yerlerinde acemilik çekmiyorlar. Bunu bilen iş yeri sahipleri sadece son sınıf öğrencileri değil, ara sınıflardaki öğrencilerle de stajı kendi fabrikalarında yapmaları ve daha sonra orada işe başlamaları konusunda bağlantıya geçiyorlar. Okulu bitirip hemen işe başlıyorlar. Bu sektörlerde ilimizin ara eleman ihtiyacını bu okuldan karşılıyoruz” dedi. 

GARANTİ ALTINDADIR

Yılmaz, okulda mezun olan öğrencilerin büyük bölümünün iş hayatına atıldığına dikkat çekti. 

Öğrencilerinin eğitim gördükleri alandaki her işi yapabilecek kabiliyete sahip olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Burada kalifiye eleman yetiştiriyoruz. Kaynak yapabilen, CNC makinesi kullanabilen, torna tezgâhı kullanabilen bir kişi işsiz kalmıyor. 20 kişilik öğretmen ve idari kadromuzla 106 öğrenciye eğitim veriyoruz. Türkiye’nin geleceği meslek lisesiyle garanti altındadır.  Mesleği olan bilinçli nesiller ülkemizi daha güzel yerlere getirecektir. Geleceğini garanti altına almak isteyen gençlerimiz meslek lisesini tercih etsin. Yüzde 100 iş garantili eğitimler veriyoruz. Mezun olan öğrencimiz işsiz kalmıyor. Okuldan sadece diploma ile mezun olmuyor. Lise diplomasının yanında 3 ayrı belgeye daha sahip oluyor. Bunlar; iş yeri açma belgesi, girişimcilik belgesi ve Avrupa ülkelerinde denklik sağlayan Europas belgesidir. Gençlerimizin geleceğe hazırlanması konusunda meslek lisemiz gençlerimizin hizmetindedir” diye konuştu. 

EV SICAKLIĞINDA PANSİYON

Mustafa Kemal Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Organize Sanayi Bölgesi yerleşkesi içerisinde, Yozgat merkeze 25 kilometre mesafede olduğunu söyleyen Okul Müdürü Efendi Yılmaz, “Ulaşım ağının gelişmiş olması okulumuzun tercih edilmesinde büyük bir etken. Okulumuza ait 130 öğrenciyi barındıracak kapasiteye sahip pansiyonumuz bulunuyor. Dileyen öğrencimiz pansiyonumuzda kalabiliyor. Hali hazırda 96 öğrencimiz pansiyonumuzda bizlere emanettir. Öğrencilerimizin her türlü ihtiyacına cevap verebilecek konumdayız. Gece gündüz bir arada olduğumuz öğrencilerle ağabey-kardeş, usta-çırak ve öğretmen-öğrenci ilişkisi içersinde eğitim kalitemizi artırmak için çaba gösteriyoruz” ifadelerine yer verdi. 

Editör: TE Bilişim