“Bu gün benim için ayrı bir gün. Çünkü ben de bu okulun sıralarında okudum ve sizinle beraber aynı duyguları yaşadım. İnşallah amacımız sadece İmam-Hatip’lerde değil, tüm okullarda milli ve manevi değerlerimizin yaşatılır hale gelmesidir” dedi.

            Mübarek Muharrem Ayının 14’üncü günü kutlanan Aşure Günü etkinlikleri okullarda da devam ediyor. Aşure günü etkinliğine ev sahipliği yapan Yozgat Anadolu İmam-Hatip Lisesi, bu vesile ile okul mezunlarını da bir araya getirdi.

            Okul salonunda düzenlenen etkinliğe Milletvekili Yusuf Başer, Belediye Başkan Yardımcıları Talip Karslıoğlu, Şahin Kılınçaslan, Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Memur-Sen Şube Başkanı Kenan Şerefli, AK Parti Merkez İlçe Başkanı İskender Nazlı,  öğretmen ve öğrenciler katıldı.

            Okul müdürü Ekrem Canbaş’ın kısa selamlama konuşmasının ardından kürsüye gelen Milletvekili Yusuf Başer, aynı zamanda okulun öğrencilerinden olduğunu söyledi.

            Sözlerine; ‘Bu gün benim için ayrı bir gün. Çünkü ben de bu okulun sıralarında okudum ve sizinle beraber aynı duyguları yaşadım’ ifadeleri ile başlayan Başer; “İnşallah amacımız sadece İmam-Hatip’lerde değil, tüm okullarda milli ve manevi değerlerimizin yaşatılır hale gelmesi. Kendi milli kültür haznesinden ve manevi değerlerden ilham alarak geleceğin Türkiye’sini inşa etmek” dedi.

            İmam-Hatipli nesillerin her geçen zaman çoğaldığını kaydeden Başer, şöyle konuştu:

            “Rabbimize şükürler olsun İmam-Hatip’li nesil her geçen gün çoğalıyor. Yeni dönemdeki hedefimiz İmam-Hatiplerin eğitim kalitesi ve seviyesini de artırmak olacaktır.

            Şuan gerçekten Türkiye özgürlükler ülkesi haline geldi. Geçmiş dönemi birçoğunuzun bilme şansı yok. Ama biliniz ki Türkiye’deki ilk imam hatip liselerinden bir tanesi 1953 yılında kurulmuş ama her dönem imam hatiplilerin önüne engeller konulmuş. 1980 öncesinde imam hatip mezunu öğrencilerin üniversitelere gitmeleri engellenmiş, dışarıdan dersleri vererek ancak sınavlara girebiliyorlardı. 80 ihtilalinden sonra bu kalktı ve biz de ihtilalinden sonraki dönem içerisinde üniversiteye giden kardeşlerinizden bir tanesiyim. Ama ardından 28 Şubat döneminde artık imam hatip liselerinde okumak neredeyse güçleştirildi, okula giden öğrencilerin sayısı her geçen gün azaldı, gidenlere de tabiri caizse mobing uyguladılar. Ve imam hatip liselerinde kız çocuklarımızın başlarını açtırır hale geldiler, sadece Kur’an-ı Kerim derslerinde başları kapatılıyordu. Allah’a şükürler olsun ki 14 yıllık süre içerisindeki bu dönem içerisinde imam hatiplerimizin önüne konulan engellerin tamamını bir bir kaldırdık. Kara bir zulmü tarihin çöp sepetine attık. İmam hatip liseleri ve diğer meslek liselerinin önünü açma gayreti gösterdik, Allah’a şükürler olsun ki son dönem içerisinde hem meslek liselerinin sayısı artıyor hem de imam hatip liselerinin sayıları artmaya devam ediyor.”

            Konuşmaların ardından öğrenciler ilahi okudu. Daha sonra okul bahçesine kurulan kazanlardan katılımcılara aşure ikram edildi.      

Editör: TE Bilişim