Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Fahrettin Razi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa katılan Yıldız Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Bedri Gencer, katılımcılarla önemli detaylar paylaştı. 
Konferansa İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Yılmaz, İlahiyat Fakültesi banisi hayırsever işadamı Bilal Şahin ve çok sayıda akademisyen ile öğrenci katıldı.
Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Dekan Prof. Dr. Ömer Yılmaz’ın açılış ve teşekkür konuşmasıyla devam etti. Ardından Prof. Dr. Bedri Gencer tarafından “Gurbet Çağında Sünnet-i Nebeviyye” konulu konferansa geçildi. 
Prof. Dr. Bedri Gencer, "Sünnetin gerekliliği ve yaşantımızdaki yeri” teması etrafında sünnet anlayışını açıklayarak modern dünyada Müslümanların sünnetin ihyasına yönelik çabalarının artması ve sünnete uygun yaşaması gerektiğine vurgu yaptı. Tesennün kavramını yaygınlaştırmanın önemine değinen Gencer, sünnete uygun yaşamanın bu şekilde yaygınlaşacağını ifade etti. Ayrıca dindarlığın, sünnete uygun yaşamaktan başka bir yolunun olmadığının altını çizerek din ile sünnetin aslında eşit olduğunu, tedeyyün ile tesennünün aynı ve birbirinden ayrılmaz bir bütün olduğunu aktardı.
“Ümmetimin fesadı zamanında kim benim bir sünnetimi uygularsa yüz şehit ecri verilir” hadisi çerçevesinde sünnete uyulduğu takdirde kazanılacak ecir ve sevabın büyüklüğüne dikkat çekerek İslam âlimlerinin toplamda 4 bin tane sünneti saydığını ve bunlar içerisinde öncelikli olarak uyulması gereken sünnetlerin suretle ilgili olanlar olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilişim