Eksen Eğitim Sen İl Temsilciliği tarafından yürütülen kampanya doğrultusunda toplanan imzalar sendikanın genel merkezine gönderildi. Yozgat’ta farklı zaman dilimlerinde gerçekleşen imza kampanyası kapsamında vatandaşlardan öğretmenlerin Cuma  namazlarına gidebilmeleri için destek istendi ve imza toplandı. Yozgatlı vatandaşların yoğun ilgi ve alaka gösterdiği imza kampanyasında sona gelindi ve toplanan imza föyleri sendikanın genel merkezine ulaştırıldı. 
Yaklaşık iki buçuk milyon eğitimci memuru ilgilendiren kampanyanın Yozgat’ta ki sorumlusu Eksen Yozgat İl Temsilcisi Selçuk Çınar,  “Yozgat Eksen Eğitim-Sen İl Temsilciliği olarak genel merkezimizin aldığı karar doğrultusunda 16 Ocak 2015 tarihinde kamuoyuna “Öğretmenler Cuma Namazı Kılmak İstiyor.” üst başlığıyla memur mesai saatlerinin Cuma namazına göre ayarlanması talebini bir basın açıklamasıyla duyurmuştuk. Bu kapsamda talebimizi somut hale getirmek için bir de imza kampanyası açmıştık. Bu basın açıklamasında da belirttiğimiz gibi yaklaşık iki buçuk milyon memurun çalışma saatlerinde bir düzenlemenin şart olduğu ve bu düzenlemede özellikle farz ibadetlerden olan Cuma namazı için bir çalışma yapılması gerektiği herkesin malumudur. Din ve vicdan hürriyeti kişilerin sahip olması gereken dini bir haktır” dedi. 
Selçuk Çınar, özellikle ikili eğitim yapan okullarda öğretmenlerin birçoğunun Cuma namazı kılamadığını yada riskler alarak kıldığını beyan ederek “Bu sorunun giderilmesine yönelik başlattığımız imza kampanyası çerçevesinde farklı zamanlarda Cumhuriyet Meydanı’nda imza stantları açtık ve birçok kurumda üyelerimizin desteğiyle memur arkadaşlardan imza topladık. İmza kampanyamızı daha evvel de duyurduğumuz gibi bu hafta sonlandırdık ve imza föylerimizi genel merkezimize yolladık. Kampanyamıza imza vererek destek olan başta öğretmen ve memur kardeşlerimize ve bütün vatandaşlarımıza teşekkürü bir borç biliriz. Dileğimiz odur ki yaptığımız bu çalışma var olan sorunun çözümünde bir temel harç vazifesi görsün” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim